Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.11.24. 06:00

A Peliszter panaszt nyújtott be a Szeged elleni meccs játékvezetői ellen

Nem csitulnak a kedélyek Észak-Macedóniában. Miután az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Szita Zoltán nyolc másodperccel a meccs vége előtt lőtt bombagóljával győzött 27–26-ra, az Eurofarm Peliszter csütörtökön késő este a közösségi médiában közölte, hivatalos panaszt nyújtott be az európai szövetség (EHF) játékvezetői bizottságához a mérkőzés francia játékvezetőivel szemben.

Becsei Dávid

A lőni szándékozó Borut Mackovseket a Peliszter beállója, Vasziljev próbálja megállítani.

Forrás: MTI

Fotó: Georgi Licovszki

A Bajnokok Ligája-újonc, nyolc fordulót követően nullapontos Eurofarm Peliszter közleményében úgy fogalmazott, a szurkolóival fenntartott és nyílt kapcsolatának megfelelően tájékoztatja őket, hogy hivatalos panaszt nyújtott be a klub Karim és Rauf Gasmi francia játékvezetőkkel szemben a Pick Szeged elleni BL-találkozót követően.

– Úgy gondoljuk, hogy a klubunk nem részesült megfelelő bánásmódban az egész mérkőzés során, a bíráskodás nem volt megfelelő a meccs színvonalához, a játékvezetők döntései közvetlenül befolyásolták a végeredményt. A klub az Európai Kézilabda-szövetséghez és annak játékvezetői bizottságához fordult, hogy követelje a játékvezetők elszámoltathatóságát – áll a közleményben.

Az észak-macedón média egy 57. percben történt esetet ragadott ki a mérkőzésből a panasz lehetséges fő okaként. Ekkor Uros Borzas lövése a kapufán csattant 26–25-ös szegedi vezetésnél, majd a labda többszöri visszajátszást követően úgy tűnik, a gólvonal mögött pattant le. Olyan kamerafelvétel viszont a televíziós közvetítésben nem jelent meg, amely alapján perdöntően kijelenthető lenne, a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon. A francia játékvezető páros nem ítélt gólt, az eset videón való visszanézésével sem élt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában