Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.11.30. 19:33

Az EHF reagált a Peliszter óvására, amelyet a Szeged-meccs miatt nyújtottak be

Határozatot hozott az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az Eurofarm Peliszter óvásával kapcsolatban, amelyet az OTP Bank-Pick Szeged elleni mérkőzés miatt nyújtott be az észak-macedón klub.

Becsei Dávid

Ahogyan az várható volt, a pályán elért eredményt a Peliszter óvása nem befolyásolta.

Fotó: Karnok Csaba

Fontos két pontot szerzett meg november 22-én a Pick Szeged a Bajnokok Ligájában a Peliszter ellen idegenben. A 27–26-es győzelmet érő gólt Szita Zoltán nyolc másodperccel a vége előtt lőtte be. A találkozó másnapján az észak-macedón csapat közölte, hivatalos panaszt nyújtott be az EHF-hez.

– Úgy gondoljuk, hogy a klubunk nem részesült megfelelő bánásmódban az egész mérkőzés során, a bíráskodás nem volt megfelelő a meccs színvonalához, a játékvezetők döntései közvetlenül befolyásolták a végeredményt. A klub az Európai Kézilabda-szövetséghez és annak játékvezetői bizottságához fordult, hogy követelje a játékvezetők elszámoltathatóságát – állt a Peliszter múlt csütörtöki közleményében.

Ezzel kapcsolatban az európai szövetség meghozta határozatát, amelyet “A Kézilabda Bíróság elutasítja a Peliszter óvását” címmel adtak ki. A közlemény leírja, hogy több játékvezetői döntés miatt nyújtott be óvást a Peliszter.

– Az állítólag vitatott döntések alapos kiértékelése után a testület megállapította, hogy a döntések alapját a játékvezetők mérkőzés közbeni megfigyelései képezték. Az ilyen döntések az EHF Jogi szabályzata, valamint a Machineseeker EHF Bajnokok Ligája szabályzatának hatálya alá tartoznak, így végleges döntésnek kell tekinteni, amely nem képezi óvás tárgyát. Az óvást ezért elutasítják, fellebbezést három napon belül lehet benyújtani az EHF Fellebbviteli Bíróságához – fogalmaz az EHF hivatalos honlapján megjelent közlemény.

A bitolai mérkőzés óta a Szeged 30–25-ös vereséget szenvedett tegnap este Zágrábban. Holnap Balatonbogláron a NEKA ellen lép pályára a Pick a bajnokságban, míg szerdán 18.45-től idei utolsó BL-meccsét a Kielce ellen játssza a Pick Arénában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában