Férfi kézilabda

2023.11.02. 15:57

Európa-bajnok beállóval hozták hírbe a Pick Szegedet

Újabb sajtóinformációk jelentek meg az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának következő szezonra szóló játékoskeretével kapcsolatban. Hivatalos bejelentések még nem történtek, egyelőre csak az új edzőpáros neve ismert.

Becsei Dávid

A férfi kézilabda-átigazolásokkal foglalkozó RT Handball Instagram-oldala Johan Flinck svéd újságíró – előfizetéssel olvasható – cikkére hivatkozva azt írja, a Pick Szeged leszerződtetheti Felix Möllert a következő szezontól.

A 21 éves Felix Möller állítólag ott van az OTP Bank-Pick Szeged radarján.
Forrás: az IK Sävehof Facebook-oldala

A 21 éves Felix Möller annak az IK Sävehofnak a beállója, amelynek vezetőedzője jelenleg még Michael Apelgren. Ő veszi át az irányítást a 2024–2025-ös idénytől Szegeden Kárpáti Krisztiántól. A tehetséges játékos hírében álló Möller 195 centiméter magas és 97 kilogramm. Tagja volt a 2022-ben Budapesten Európa-bajnokságot nyert svéd válogatottnak. Eddigi pályafutása során tizenhárom alkalommal húzhatta magára hazája címeres mezét felnőtt szinten, ezeken tízszer talált be. A svéd szövetség gyűjtése szerint a különböző utánpótlás nemzeti csapatokban 41-szer szerepelt és 137 gólt szerzett.

Möller a Sävehoffal eddig két meccset játszott az Európa-ligában. A spanyol Cuenca otthonában 30–22-re nyertek, míg a szlovén Gorenje Velenjét nagy csatában 36–34-re győzték le. Előbbi ellen háromszor, utóbbival szemben pedig pedig öt gólt lőtt a Szegeddel hírbe hozott beálló.

Nyolc fordulót követően jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a svéd bajnoki tabellát a Sävehof. Hatszor nyertek, kétszer veszítettek, akárcsak a Hammarby. A listavezető negyedik leggólerősebb játékosa Felix Möller 33 találattal. Wedberg 42-szer volt eddig eredményes, Moberg 38-szor, Mittún pedig 37-szer.

Ami pedig a Pick Szeged jelenlegi beállóit illeti, Bánhidi Bencét 2025-ig, Matej Gabert és Gleb Kalarast (utóbbit opciós joggal) 2024-ig köti szerződés a Tisza-parti klubhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában