Helyi sport

2023.11.09. 06:00

Hatodik lett a juniorok között a vb-n Csizmazia Barnabás

Delmagyar.hu

Kemény körülmények között versenyezhetett Németországban.

Fotó: Csizmazia Barnabás archívuma

Véget ért a hard enduro világbajnoki sorozat, amelynek junior korosztályában indult a szegedi Csizmazia Barnabás is. A záró futamot Németországban rendezték, a helyszín a Zschopau melletti Getzenrodeo volt.

A 67 fős mezőnyben Csizmazia Barnabás az első kvalifikációs körében a 18. helyen végzett, majd másodjára sikerült javítania, és a 12. helyen zárt. Ezt azt jelentette, hogy bekerült az esti páros döntőbe, ahol a legjobb 16 vett részt. Több ezer néző előtt Michael Walknerrel szemben minimális különbséggel maradt alul.

A szombati, fő versenynap aztán nem indult jól számára, hiszen az első kanyarban egy ütközés miatt letört a motorról a teleszkópvédő és a hátsó sárvédő is, ám ennek ellenére, kemény csaták közepette nyolc kört sikerült teljesítenie. Ezzel a teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett a juniorok között, összesítésben pedig a 27. helyen zárt, az éves összevetésben a junior mezőnyben hatodikként végzett a vb-n.   

Barnabás úgy összgzett, egy nagyon pozitív, kemény szezont sikerült teljesítenie. Bár tartott tőle, hogy a január végi baleset, amely kulcscsont-törést jelentett, mennyire befolyásolja majd ezt az évet, egy hosszú, ám sikeres rehabilitációt követően újra formába tudta hozni magát fizikálisan és mentálisan is. Az év elején a legjobb tíz versenyző közé szeretett volna kerülni a juniorok mezőnyében, ezt alaposan túlszárnyalta a hatodik helyezéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában