Zapletán Zsombor szerint még mindig megnyerhető a bajnokság

2023.11.08. 14:32

Kár a somogyi vereségért

A második helyen zárta az őszi szezont a férfi tekecsapat szuperligában a Szegedi TE, amely fontos rangadókat nyert meg, egyet azonban elveszített. Zapletán Zsombor hiszi, hogy így is megnyerik a bajnokságot.

Mádi József

Zapletán Zsombor nem elégedett a második hellyel.

Fotó: Gémes Sándor

Egyetlen egy vereség elég volt ahhoz, hogy a Szegedi TE férfi tekecsapata ne az élről várja a sorozat tavaszi folytatását. Az együttes címvédőként fontos rangadókat nyert meg idegenben, így Répcelakon, majd Zalaegerszegen, ám az őszi szezon utolsó fordulójában mindössze tíz fával kikapott Kaposváron, így átadta első helyét a tabellán a somogyiaknak.

– Amikor a szezon elején kijött a sorsolás, láttuk, hogy három nehéz mérkőzés vár ránk idegenben. Kettőt sikerült győzelemmel zárni, egyszer kikaptunk. Kár érte, mert ha 100 százalékosan megoldottuk volna az őszt, akkor a lényegi kérdések már szinte eldőltek volna. De a sportban tudjuk, hogy nincs "ha" és "volna". Eddig ez egy nagyon izgalmas és fordulatos őszi bajnokság volt, és én még mindig maximálisan elhiszem, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot. A világkupán egy-két eredménytől eltekintve összességében szerintem nem játszottunk jól, a hatodik hely számomra kicsit csalódás. Ami pedig az eddig nyújtott teljesítményemet illeti, azzal nagyjából elégedett vagyok – nyilatkozta lapunknak Zapletán Zsombor, a szegediek egyik világbajnoka.

Közben kihirdették a 2024-es egyéni világbajnokság magyar válogatott keretét. Ebben négy szegedi játékos kapott helyet: Karsai László, Kiss Norbert, Kozma Károly és Zapletán. Rajtuk kívül még Fehér László szövetségi kapitány jelöltjei között van négy zalaegerszegi (Kakuk Levente, Fehér Zoltán, Nemes Attila, Horváth Zoltán), egy répcelaki (Móricz Zoltán), egy kaposvári (Németh Máté) és egy légiós (Rudolf Balázs, Kleinwarasdorf) játékos is.

Az egyéni világbajnokságot jövőre Szlovákiában rendezik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában