Helyi sport

2023.11.03. 06:00

Kecskeméten kezdi a rangadók hónapját az SZTE-Szedeák

Két hazai győzelmet követően idegenben lép pályára az SZTE-Szedeák – a fontos rangadókat tartogató novemberi hónapot Kecskeméten nyitja Nikola Lazics csapata.

Vajgely Pál

Ryan Woolridge öt forduló után a legjobb VAL-értékkel áll a bajnokságban.

Fotó: Karnok Csaba

Kiválóan zárta a bajnokság első hónapját az SZTE-Szedeák, amely az Oroszlány elleni győzelmét követően pozitív mérleggel, három győzelemmel és két vereséggel áll öt fordulót követően – ennél jobb mutatóval csak a Falco, valamint az Alba áll.

A szegediek ma este a szomszédvár Kecskemét otthonában lépnek pályára. A KTE egy négyes vereség-szériában van, a nyitófordulóban a Sopron elleni hazai győzelmét követően kikapott a Debrecentől, a Zalaegerszegtől, az Albától, valamint legutóbb a Honvédtól is. A kecskemétiek rutinos csapatkapitánya, Wittmann Krisztián ugyan sérüléssel bajlódott, legutóbb viszont már vállalni tudta a játékot. A szegediek teljes kerettel dolgoztak a héten, és amennyiben azt a csapatjátékot mutatják majd pénteken este is, amelyet az Oroszlány ellen, akkor igencsak jó eséllyel pályáznak az újabb győzelemre.

A jó védekezés biztosan elengedhetetlen lesz, támadásban pedig hasonlóan kell járatnunk a labdát, mint azt eddig tettük. Csapatként kell jól játszanunk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, ebben a bajnokságban nincs könnyű győzelem, készen állunk a pénteki találkozóra – mondta a meccs előtt a Szedeák játékosa, Noah Locke.

A hónap során egyébként rangadók sora vár majd az SZTE-Szedeákra, hiszen a kecskeméti vendégjátékot követően a Szolnok és a Körmend lesz az ellenfél, majd november 23-án az újonc NKA Universitas Pécs ellen játszanak fontos meccset Bognár Kristófék. Utóbbi két találkozót egyébként az M4 Sport is közvetíti majd élőben. 

A legjobbnak választották őket


Az egyik legnagyobb hazai kosárlabdával foglalkozó Instagram-oldal, a Kosarshow közönségszavazást indított, amelyben a legjobb októberi teljesítményekre várták a szurkolók szavazatait. A szezon első hónapjában a legjobb játékosnak Ryan Woolridge-t választották a drukkerek, aki 22.8-as pontátlagot produkált, és a VAL-értékek (33.4) és a labdszerzések (2.8) tekintetében is vezeti a ligát. Az oldal szavazást hirdetett az edzők terén is, itt pedig a szurkolók Nikola Lazicsra, az SZTE-Szedeák trénerére voksoltak legtöbbször, így a szegediek trénere lett október edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában