A KÉSZ-St. Mihály-Szeged nyert Üllőn

2023.11.26. 10:38

Végre ismét siker

A női labdarúgó Simple liga NB I. 12. fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged hosszú idő után újból három pontot szerzett, hiszen 2–0-ra nyert Üllőn az Astra HFC ellen.

Mádi József

Ilyen a győztesek öröme.

Fotó: St. Mihály FC

A meccs első félideje nem hozott gólt, sőt nagyobb helyzeteket sem, a mezőnyben gyűrték inkább egymást a felek, a kapura szinte egyik csapat sem volt veszélyes.

A szünet után alig tíz perccel büntetőhöz jutott a szegedi alakulat, és a 11-est a csapatkapitány Papp Szidónia magabiztosan értékesítette, 0–1. 

A hazai alakulat a hátrány tudatában próbálta fokozni az iramot, igyekezett minél hamarabb kiegyenlíteni, ám a vendégek jól állták a sarat. A hajrában pedig el is döntötték a találkozót, amikor üllői egyéni hiba után megduplázták az előnyüket.  A klub U19-es akadémistája, Sovány Dorina először lépett pályára az NB I.-ben, a 69. percben állt be, és a 80. percben rögtön góllal segítette a szegediek győzelmét.

A szegediek ezzel megszerezték a második sikerüket, és összesen nyolc pontot gyűjtve a 10. helyen várhatják a tavaszi, márciusi folytatást.

Astra HFC Üllő–KÉSZ-St. Mihály Szeged 0–2 (0–0)
Simple liga női labdarúgó NB I., 12. forduló. Üllő, 100 néző. Vezette: Medve Dóra (Nyeste Laura, Rigó Viktória).
Astra HFC Üllő: Schvirján – Csolti, Kövy (Pap N., 61.), Balogh O., Gelb, Lovász E., Kós P., Tőzsér, Antalicz (Szakonyi, 61.), Vidács, Véninger. Vezetőedző: Király Bianka.
KÉSZ-St. Mihály Szeged: Schildkraut – Koszo, Farkas, Papp Sz., Ezer (Jovanovics, 88.), Knezevics, Malesevic, Balázs B., Ónodi (Micic, 75.), Suták (Sovány D., 69.), Németh. Vezetőedző: Vajda Fangyó.
Gólszerzők: Papp Sz. (55., 11-esből), Sovány D. (80.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában