Férfi kézilabda

2023.12.07. 19:16

Franciaországból erősíthet a Pick Szeged – sajtóhír

Újabb kézilabdázó neve merült fel a zuhanyhíradóban, aki állítólag a 2024–2025-ös idénytől az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában folytathatja a pályafutását.

Becsei Dávid

Jérémy Toto (a labdával) 2022 nyarán a Vardar Szkopjéból igazolt a HBC Nantes-ba.

Forrás: a HBC Nantes Facebook-oldala

Fotó: Jean Le Boulanger

A kézilabdára szakosodott észak-macedón portál, a 24Rakomet úgy értesült, hogy a Vardar Szkopje korábbi játékosának, Jérémy Totónak új fejezet nyílik a pályafutásában jövő nyártól. A cikk szerint Toto a következő szezontól magára öltheti az OTP Bank-Pick Szeged mezét, ő érkezhet a szlovén Matej Gaber helyére, aki korábbi sajtóhírek alapján már aláírt a HBC Nantes-hoz. 

A 31 éves Jérémy Toto második idényét tölti a Nantes-nál, ahol a tehetséges francia beállóval, Théo Monarral, valamint a svéd William Höghielmmel osztozik a játékperceken. 2023-ban bemutatkozott a francia válogatottban is, tagja a januári Európa-bajnokságra meghirdetett bő keretnek.

Toto a Nantes-ot megelőzően a Vardarban játszott, amellyel nemzetközi szinten a legjobb idényét produkálta. A Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásában 48 gólt lőtt. Ezt megelőzően átszott egy évet a lengyel Orlen Wisla Plockban, valamint megfordult a francia Saint Raphaelben és a Créteilben is.

Novemberben már az Európa-bajnok svéd beállóval, Felix Möllerrel is hírbe hozták a Pick Szegedet. A 21 éves kézilabdázó viszont biztos nem visel majd kék mezt az elkövetkezendő években, ugyanis a következő szezontól 2027 nyaráig a dán Aalborghoz szerződött.

Ami pedig a hivatalos bejelentéseket illeti, Szegeden egyelőre az új edzőpárost mutatták be. A 2024–2025-ös idénytől Michael Apelgren lesz a vezetőedző, a legenda Jonas Källman a másodedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában