Visszatekintés 2023-ra

2023.12.28. 16:54

Lépéselőnybe kerültek, Ugrai Panna meglepetése – ez történt áprilisban

Lassan búcsút intünk a 2023-as esztendőnek, így sorozatunkban felidézzük hónapról hónapra, hogy mi történt ebben az évben Csongrád-Csanád vármegye sportéletében. A negyedik részben április következik.

Becsei Dávid

Az Aréna-csúcsból 9 góllal vette ki a részét Rosta Miklós.

Fotó: Gémes Sándor

A labdarúgó NB III. 29. fordulójában a HFC 3–1-re legyőzte itthon a Majost, míg az Iváncsa kikapott a Monortól, így a vásárhelyi a Közép csoport tabellájának élére léptek előre ismét.
Kiderült, hogy a nyártól távozik a Pick Kézilabda Akadémia kapusedzői pozíciójából, valamint a Levendula Hotel FKSE-Algyő vezetőedzői posztjáról Farkas József. A fiatal szakember az NB I./B-s Eszterházy SC trénere lett, ahol céljaként a dobogót tűzte ki. Úgy fogalmazott, három, Marosán György másodedzőjeként megnyert másodosztályú bajnoki cím után vezetőedzőként is véghez vinné ugyanezt.

Megmentett idegenben egy pontot, így már öt mérkőzés óta veretlen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a labdarúgó NB II.-ben, miután 1–1-es döntetlent játszott a Mosonmagyaróvárral.
Életének 87. évében elhunyt a szegedi futball-legenda, a SZEL AK egykori NB I.-es támadója, Nemes István. 204 alkalommal húzta magára a szegedi mezt.

Lépéselőnybe került az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az alapszakasz-elsőségért a Telekom Veszprémmel szemben, miután a Pick Arénában Mikler és Rosta parádés teljesítményének köszönhetően a Tisza-partiak 30–28-ra győztek 6200 néző előtt.

Alaposan meglepte a mezőnyt Ugrai Panna a Kaposváron rendezett úszó országos bajnokságon. A Hód Úszó SE versenyzője a nyitónapon szerzett két érmét követően 100 méteres hátúszásban jutott be a döntőbe, ahol az egyes pályáról rajtolhatott. Panna végig vezetett, ezzel megszerezte Csongrád-Csanád első bajnoki aranyérmét a 125. ob-ről.
A Pick Szeged 46–30-ra győzte le a Fejér-B.Á.L. Veszprémet a Pick Arénában, ami a lőtt gólokat számát tekintve új Aréna-csúcs, amit azóta sem döntöttek meg a szegediek. A bajnoki legeredményesebb játékosa Rosta volt kilenc akciógóllal.

A Szentesi Delfin ESC tizenkilenc versenyzővel képviselte magát a kecskeméti XII. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos bajnokságon. A Kurca-parti sportolók huszonöt aranyéremmel és ötvennégy tövábbi érmes helyezéssel tértek haza a kétnapos eseményről.

A harmadik negyedben védekezésben feljavult, megjöttek a triplák és 82–73-ra legyőzte a Budapesti Honvédot a Szedeák kosárlabdacsapata, ezzel egyetlen győzelemre került, hogy bebiztosítsa élvonalbeli tagságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában