Helyi sport

2023.12.30. 07:00

Pádár Nikolett számára az ünnepek alatt sincs megállás

Pádár Nikolett tudja, hogy fokozatosan kell előre haladnia. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet 17 éves sportolója a ünnepekkor sem pihen, hiszen teljesítette idei célját, így 2024-ben ott lehet majd a párizsi olimpián.

Vajgely Pál

Pádár Nikolett számára sikerült a legfőbb cél 2023-ban.

Fotó: Török János

A karácsony előtti időszakban egy németországi óriáskerékről posztolt közösségi oldalán Pádár Nikolett – a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója ugyanakkor nem pihenését töltötte német földön, és az ünnepek alatt sincs megállás az edzésmunka tekintetében. 

A szegedi óriáskerék természetesen sokkal szebb! Szép persze a németországi is, de nem is kérdéses, melyik a jobb. Egy meghívásos versenyen vettünk részt Németországban, ahol nem magamért, hanem a csapatért kellett úsznom, ez szórakoztatóbb volt egy kicsit. Jól sikerült, de nagy pihenés nem volt karácsonykor sem, hiszen olimpiai év előtt állunk. A munka a legfontosabb, egyáltalán nem szeretnék leállni! – mondta lapunknak Pádár Nikolett annak kapcsán, hogy telik az ünnepi időszak. Kitért rá, bár engedélyezett a különböző édességek fogyasztása, de csak mértékkel szabad. 

A szegedi úszó nagyszerű évet zárt: 200 méter gyorson teljesítette az olimpiai A szintet, így jövőre ott lehet a párizsi ötkarikás játékokon. Az év végén több egyéni elismerést is bezsebelt, a Magyar Úszó Szövetség gáláján az év junior úszója címet vehette át. 

Ez volt a tervem, hogy 2023-ban legyen meg a szint, mert akkor csak az edzésekre kell fókuszálnom a következő évben. Megnyugtató, hogy ez sikerült is – tette hozzá Pádár Nikolett. 

A felnőtt egyéni éremtől sem állt messze, egészen pontosan két századmásodperc hiányzott a Romániában megrendezett rövidpályás Európa-bajnokságon ahhoz, hogy dobogóra állhasson a felnőttek mezőnyében a kétszáz méteres gyorsúszás döntőjét követően, ahol így negyedik helyen végzett. Pádár Nikolett azonban higgadtan értékelt a döntőt követően.

Csalódott voltam, mert ha megúszom azt az időt, az európai ifjúsági rekordot, ami a középdöntőben sikerült, akkor ott vagyok a dobogón. Tizenhét éves vagyok, egyszer eljön az én időm is, akár már 2024-ben. Pont ezzel nyugtattam le magam, az ilyen szituációkból lehet tanulni. Nem lehetek egyből Európa-bajnok, tudom, hogy fokozatosan kell építkezni – zárta Pádár Nikolett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában