Helyi sport

2023.12.22. 07:00

Sikereket hozott a februári hónap

Lassan búcsút intünk 2023-nak, sorozatunkban felidézzük, mi minden történt az esztendő során Csongrád-Csanád vármegye sportéletében. A második részben a februári hónap következik.

Delmagyar.hu

Kis Máté győzött az algyői gálán.

Fotó: Török János

16 év után szerepelhetett kézilabda-világbajnokságon magyar játékvezető. A páros egyik tagja a szegedi Kiss Olivér volt. A vb után visszatért a klub kézilabda, az OTP Bank-Pick Szeged vereséggel kezdte az évet a BL-ben, miután kikapott az Aalborg otthonában. A hónap közepén azonban újabb győzelmet könyvelhetett el német Kiel ellen a csapat, miután idehaza 36–33-ra győzött.

Hatodik helyen zárta az országos diákolimpiai döntőt a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola floorball csapata.

Új névadó szponzort jelentett be a szegedi férfi vízilabdacsapat, amely Zue.hu Szegedi VE néven szerepelt a megállapodás követően. 

Elrajtolt a labdarúgó NB III. Közép csoportjának tavaszi szezonja, a nyitófordulóban a Hódmezővásárhelyi FC 3–0-ra nyert az ESMTK ellen.

Újabb bajnoki címet szerzett fedettpályás Márton Anita: a szegedi súlylökőnő 17.68 méteres eredménnyel nyert Nyíregyházán.

Egyhangú pontozással győzött örmény ellenfelével szemben Kis Máté, a Szeged BC ökölvívója az Algyőn megrendezett gálán aratott győzelmet.

Dragan Vukmir győzelemmel távozott Szegedről, miután a korábbi szegedi tréner győzelemre vezette aktuális csapatát, a Siófokot a Szent Gellért Fórumban a labdarúgó NB II.-ben.

60, 200 és 400 méteren is bajnoki címet nyert az SZVSE atlétája, Kovács Árpád pedig ezzel az utánpótlás ob legeredményesebb versenyzője lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában