Méltatta a várost, a csapatot és a szurkolókat

2024.01.05. 10:03

Hosszabbított alapemberével a Pick Szeged – VIDEÓ

Negyedik idényét játssza az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában Borut Mackovsek, akivel a Tisza-parti klub további két évvel, 2026. június 30-ig meghosszabbította a 2024 nyarán lejáró szerződését.

Becsei Dávid

Borut Mackovsek 420 gólt dobott eddig szegedi mezben.

Fotó: Karnok Csaba

Gleb Kalaras hosszabbítása, valamint Tobias Thulin és Janus Smárason leigazolását követően egy újabb szerződéshosszabbítással kívánt boldog új évet a szegedi kézilabda-szurkolóknak Kiss Bence, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője.

– Csapatunk egyik alapembere, a védelem egyik oszlopa, így örömmel közlöm a #HandballFamily tagjaival, hogy Borut továbbra is bennünket erősít – idézte Kiss Bence bejelentését a klubhonlap.

Borut Mackovsek 2020 nyarán igazolt Szegedre az örökrivális Telekom Veszprém csapatából. Három gyermek édesapja. A teljesség igénye nélkül korábban játszott a Celjében, a Montpellier-ben és a Hannoverben is. A szegedi mezt eddig 188 alkalommal húzta magára, ezeken a mérkőzéseken pedig 420 gólt dobott. A Bajnokok Ligájában 89 találatnál jár, ezzel a szegedi örökranglistán a 29. helyet foglalja el a gólok tekintetében. Fontos viszont megjegyezni, hogy gyakran nem támadásban kulcsszereplő a 31 éves balátlövő, hanem védekezésben. Mackovsek az elmúlt években a Pick Szeged védelmének alappillérévé vált. 2021-ben és 2022-ben magyar bajnoki címet ünnepelhetett kék mezben, jelenleg pedig a németországi Európa-bajnokságra készül a szlovén válogatottal, akárcsak Dean Bombac. 

– Nagy öröm nemcsak nekem, hanem a családom számára is, hogy sikerült meghosszabbítani a szerződésem. Jó helyen vagyunk! Egy csodaszép városban élhetünk, egy nagyszerű klubban szerepelhetek, méghozzá egy fantasztikus szurkolótábor előtt – méltatta Mackovsek a bejelentés kapcsán a várost, a csapatot és a szurkolókat.

Mackovsek hosszabbításával tovább formálódik az a játékoskeret, amely 2024 nyarától az új edzőpáros, Michael Apelgren és Jonas Källman rendelkezésére áll majd. Most már tíz játékos rendelkezik érvényes szerződéssel a 2024–2025-ös idényre. Thulin (2027) és Smárason (2026) a két új igazolás, Kalaras és Mackovsek, akikkel hosszabbítottak, valamint 2025-ig aláírt kontraktusa van a klubbal Bodónak, Bánhidinak, Sostaricnak, Jelinicnek és Frimmelnek, míg 2026-ig Imsgardnak és Mackovseknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában