Helyi sport

2024.01.25. 14:35

Meglepte a Győrt a szegedi hokicsapat

Idegenben aratott értékes sikert a Goodwill Pharma Szeged férfi jégkorongcsapata.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Dömötör Csaba

Egy tisztes, szoros eredmény már elégedettséget okozott volna a Goodwill Pharma Szeged vezetőedzőjének, Pék Györgynek. Csapata ugyanakkor komoly bravúrt bemutatva, győzni tudott a bajnoki címért küzdő Sportországi Cápák vendégeként.

Ilia Kambulov debütált a szegedi csapatban, az elmúlt két szezonban a kazah élvonalban játszó orosz játékossal erősített a szegedi csapat. Amely ugyan hátrányba került, de még az első harmadban sikerült fordítania, majd a középső játékrészben nagyszerű játékot bemutatva 5–1-es előnyből várhatta az utolsó húsz percet.

Artem Biakin már a hatodik szegedi gólt ütötte, viszont a hazaiak nem adták fel, 3–6-ra zárkóztak. A Szeged kivédekezett egy kettős emberhátrányt, majd kevesebb emberrel is betalált Morvay Bálint – 3–7-ről pedig már révbe ért a Szeged, így az eddigi szezon egyik legnagyobb meglepetését elérve nyerni tudott Győrben.

A szegedi hokicsapatra szombaton már újabb meccs vár, 19.45-től a DAB-ASP lesz a csapat ellenfele.

Sportországi Cápák–Goodwill Pharma Szeged 5–7 (1–2, 0–3, 4–2)
Férfi jégkorong Andersen Liga, 15. forduló. Győr, 210 néző. Vezette: Varjú, Máhr-Stumpf, Gáspár, Varjú.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (92%, 55 védés) – Ujj Zalán, Horváth Tamás (1), Anton Danilov 1, Balogh Bence 1, Kaposi József (1) – Székely Sándor (1), Ritecz Richárd, Ilia Kambulov, Daniil Liutov (4), Morvay Bálint 2 – Jakab Zoltán 1 (1), Surányi Kristóf (1), Artem Biakin 2 – Kozák Róbert (kapus). Vezetőedző: Pék György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában