Helyi sport

2024.01.13. 20:44

Nem volt kérdés: sima győzelmet aratott az SZTE-Szedeák a Honvéd ellen - FOTÓK

Végig irányította a meccset, és magabiztos sikert aratott az SZTE-Szedeák a Budapesti Honvéd ellen. Nikola Lazics együttese 16 pontos győzelmet aratott, és megszerezte szezonbeli nyolcadik sikerét.

Vajgely Pál

Lake remekül dolgozott a palánk alatt.

Fotó: Karnok Csaba

A hónap egyetlen hazai mérkőzésén a Budapesti Honvédot fogadta az SZTE-Szedeák – volt miért visszavágnia a Tisza-partiaknak, hiszen a szezon elején egy fájdalmas vereséget szenvedtek a fővárosban.

Bár az elején támadásban pár ziccert elhibázott a Szedeák, Bognár Kristóf, majd Locke közelije után 16–11-re vezetett, amikor időt kért a Honvéd. Lendületben maradtak Nikola Lazics tanítványai, és a remekül kezdő Lake vezérletével (a center hamar eljutott a tíz pont közeléig), Cohill kosara után már kétszámjegyű előnyben voltak, 23–13.

A második negyedben folyamatosan tartotta a több mint tízpontos előnyét a mindkét palánk alatt remekül dolgozó Szedeák. Ryan Woolridge is megérkezett a meccsbe, az irányító betöréseivel nem tudtak mit kezdeni a vendégek, így a húsz pontot súrolta a Szedeák előnye. 45–24-nél már át is lépte azt, a Honvéd támadójátékát remekül kontrollálta a szegedi csapat. Erre ugyan egy 7–0-ával válaszolt a Honvéd, amely húszon belülre jött a nagyszünetre, de abszolút a Szedeáké volt az első félidő, és magabiztos előnyből várhatta a második félidőt, 50–37. 

 

A harmadik negyed elején ugyan tíz pont környékére feljöttek a fővárosiak, de a Szedeák kiválóan reagált erre, és hamar visszatornázta a különbség. Sőt, a negyed közepére a meccs addigi legnagyobb különbségét alakította ki, továbbra is dominálta a játékot a Tisza-parti gárda, amely Locke öt pontja után 22 ponttal vezetett 70–48-nál. Hamar megdőlt az addigi legnagyobb különbség 75–51-nél, és bár negyed végén ugyan a Honvéd futott egy 7–0-át, de így is magabiztos helyzetből várhatta az utolsó tíz percet a Szedeák.  

Nagy fordulatot már ez a negyed sem tartogatott, a Szedeák szépen lemenedzselte a meccset, a Honvéd Djokovics tripláival tartotta meccsben magát. A szegedieknél debütálhatott az A csoportban Laluska Bence, és végül 16 pontos győzelmet aratott a szegedi csapat – ami azért is különösen fontos, mert így az egymás elleni összevetésben is jobbnak számít a Szedeák, amely komolyan visszavágott a budapesti, ötpontos vereségért. 

SZTE-Szedeák–Budapesti Honvéd 92–76 (23–13, 27–24, 25–21, 17–18)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 16. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Cziffra, Farkas G., Kovács N.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 19, LOCKE 21/6, Balogh 4, BOGNÁR 15, LAKE 15. Csere: Zsíros 10/6, Mucza 6/3, Cohill 2, Laluska. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Budapesti Honvéd: DJOKOVICS 25/21, Kopácsi 2, Henry 2, Wesson 9/3, Filipovics 8. Csere: Simon 6/3, Bazsó, Hajdu, Peringer, Reizinger, BROWN 22/6. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic. 
Kipontozódott: Brown (38.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában