Nem tudni, mikor tér vissza Kölnbe

2024.01.21. 12:54

Rosta Miklós gyermeke születése miatt hazautazott az Eb-ről

A beálló Rosta Miklós - gyermeke születése miatt - vasárnap elhagyta a németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatottat.

Delmagyar.hu

Gyermeke születése miatt hazautazott Kölnből Rosta Miklós.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Tudtuk, hogy Miklósék gyermekének születése az Európa-bajnokság idejére eshet, és mivel ennél fontosabb dolog nincs az életben, természetesen ő is és a csapat is felkészült rá, hogy bármelyik pillanatban hazautazhat, vasárnap reggel pedig el is indult– nyilatkozta a magyar szövetség honlapján José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány.

Hozzátette, sok szeretettel várják vissza Rostát, de azt egyelőre nem lehet tudni, mikor érkezik vissza Kölnbe a Dinamo Bucuresti beállója.

A magyar válogatott jelenleg a második helyen áll középdöntős csoportjában, és hétfőn 20.30-tól a házigazda Németország, szerdán 18 órától pedig az olimpiai címvédő Franciaország ellen lép pályára. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Rostát hétfőn minden bizonnyal Szöllősi Szabolcs pótolja majd, aki eddig nem szerepelt a keretben.

A 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságról Lékai Máté és Balogh Zsolt utazott haza hasonló okok miatt, Bodó Richárd pedig – ugyancsak gyermeke születése miatt – kihagyta a 2021-es vb első csoportmeccsét – tekintett vissza az MTI.

Rosta Miklós 2019 és 2023 között az OTP Bank-Pick Szegedet erősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában