Női vízilabda OB I.

2024.02.26. 17:54

97 nap után ismét bajnoki, készülnek a csongrád-csanádi rangadóra

Hétközi fordulóval folytatódik 97 nap szünet után a női vízilabda OB I. Az év első bajnokiját a Zue.hu Szegedi VE játssza a BVSC ellen kedden 20 órától a Tiszavirág Sportuszodában. A Valdor Szentes szerdán 19 órakor Dunaújvárosban ugrik medencébe, szombaton pedig a vármegyei derbi házigazdája lesz a Tiszavirág.

Becsei Dávid

Gyöngyösi Boglárka, a Szeged kapusa.

Fotó: Török János

A besűrűsödött nemzetközi naptár miatt kis híján száz napig szüneteltek a magyar női vízilabda-bajnokság küzdelmei. A leállás viszont sikerrel járt, ugyanis válogatott a kudarcként megélt januári Európa-bajnoki ötödik helye után februárban világbajnoki ezüstérmes lett Dohában, kvalifikálta magát a párizsi olimpiára. Sok pihenő viszont nem jutott a címeres sapkát húzó lányoknak, mivel hétközi fordulóval elindul a program.

Az elmúlt két hónap nem telt eseménytelenül a Csongrád-Csanád vármegyei női vízilabdacsapatoknál. Többször előfordult, hogy a Szeged és a Szentes éppen egymás ellen kétkapuzott, valamelyik csapat otthonában, de a Kurca-partiak jártak a vármegyén kívül is, míg az elmúlt hétvégén a Duna-liga második körében három meccset játszottak. Matajsz Márk vezetőedző a szokottnál alacsonyabb átlagéletkorú játékoskeretet állított össze a ligára, amly során a szerb Red Start 19–9-re legyőzték, míg a szintén szerb Vojvodinától 12–9-es, a német Spandautól pedig 12–7-es vereséget szenvedtek. Az öt csapatos Duna-ligát ezúttal néggyel bonyolították le, ugyanis a Spartak nem tudott elutazni Szentesre, így a tabella utolsó helyére csúszott vissza. Hét találkozó után maximális, huszonegy ponttal a Spandau vezet, a Szentes és a Vojvodina tizenkettő-tizenkettő, a Red Star pedig három pontnál jár.

Nehéz meccsek várnak a hétközi fordulóban a Szegedre és a Szentesre. Előbbi a BVSC fogadja, utóbbi pedig Dunaújvárosba utazik. Szombaton 15 órától viszont jön a Csongrád-Csanád vármegyei rangadó Szegedről. A második fordulóban Szentesen a hazaiak 7–5-re nyertek, most jön az idézőjeles visszavágó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában