Helyi sport

2024.02.22. 18:41

A Komjádi Kupa visszahozza a vízilabda 30-40 éves romantikáját

Hazai menetelését követően immár a budapesti Komjádi Béla Sportuszodában lesz jelenése a Szegedi Vízipóló Sulinak. Szombaton 17.30-tól Juhász Zsolt tanítványai a Miskolccal játszanak Komjádi Kupa négyes döntőjének elődöntőjében. A másik ágon a Vasas és a Honvéd játszik egymással, a döntőt és a bronzmérkőzést vasárnap rendezik meg.

Becsei Dávid

Danka Benedekre (piros sapkában) a Komjádi Kupa négyes döntőjében is fontos feladatok várhatnak a szegedi kapuban.

Fotó: Karnok Csaba

Miután a csoportkört hibátlanul vette itthon az SZVPS a Szentes, az OSC és a Szolnok legyőzésével, a legjobb nyolc között nagy csatában az UVSE-t győzte le 9–8-ra a Tiszavirág Sportuszodában. Ezután jött az újabb sorsolás, amelyen azt a Miskolcot kapták az elődöntőre a szegediek, amely a negyeddöntőben a sokak által végső esélyesnek tartott Szolnokot győzte le otthon 18–13-ra. A csoportkörben pedig egy hármas körbeverés végén a Ferencvárost ejtették ki.

– A Komjádi Kup egy kicsit megmutatja, milyen lehetett a vízilabda 30-40 éve, amikor még nem az anyagiak domináltak, hanem az, hogy milyen helyi nevelések voltak, illetve a főiskolák, egyetemek vagy különböző szakmák miatt a csapatok hogyan tudtak igazolni vidékre vagy a fővárosba. Érdekes és romantikus, nekem ezért tetszik, igazi időutazás az idősebbeknek és nekünk is – fogalmazott Juhász Zsolt, a szegediek trénere a szövetségnek, aki hozzátette, ezeken a meccseken az dönthet, melyik csapatban lesz több extra egyéni teljesítmény.

23 év alatti vízilabdázók kaphatnak szerepet, akik az OB I.-es csapatban még kevesebb lehetőséghez jutnak, de a fiatalok is megmutathatják a foguk fehérjét. Az SZVPS-nél kifejezetten vegyes a recept, hiszen ott van a vízben az ezen a szinten már rutinosnak mondható Bóbis Botond vagy Danka Benedek, de talán a leginkább húzóembere a csapatnak a gólvágó, Leinweber Olivér.

– Egy sok kiállítással és góllal fűszerezett, kemény mérkőzésre számítok a Miskolc ellen. Nagyon erős kezdősoruk van, felnőttekkel teletűzdelve. Reális esélyünk lehet a továbbjutásra, ha sikerül a meghatározó pólósaik közül néhányat semlegesíteni – vélekedett a klubhonlapon a záró hétvége előtt Leinweber, akinek ez lesz a harmadik Komjádi Kupa-szereplése.

Bóbis Botond pedig szépen zárná utánpótlás éveit a Komjádiban, szeretné a csapat tavalyi szereplését, a harmadik helyet is túlszárnyalni Magyarország legnívósabb korosztályos vízilabdás eseményén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában