Helyi sport

2024.02.20. 06:00

A sérülések megnehezítették a Tömörkény dolgát az ősszel

Hamarosan beköszönt a tavaszi szezon a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál is. A rajt előtt a csapatoknál érdeklődünk, hogyan várják az idény folytatását, ezúttal a Tömörkénynél érdeklődtünk.

Vajgely Pál

Illusztráció: Földi Imre

A tizenkettedik helyről várhatja a vármegyei II. osztály tavaszi folytatását a Tömörkény. A csapat fontos sikerrel zárta az őszi szezont, hiszen a Zsombó ellen hatpontos csatát nyert meg. Az eddigi szereplés egyik kulcsa a hazai szereplés, hiszen saját szurkolói előtt csupán egy alkalommal maradt pont nélkül a Tömörkény, eddig csak a Mártély tudott nyerni vendégként.

Az őszünk főképp az ismerkedéssel telt el, de sajnos nagyon sok sérülés sújtott bennünket. Tizennyolc igazolt játékosunk van, közülük heten is különböző sérülésekkel bajlódtak, így az ifjúsági korú játékosokkal, vagy pedig a vármegyei IV. osztályban szereplő csapatból kellett pótolnunk a kieső játékosokat. Amikor teljes kerettel tudtunk kiállni, akkor jöttek is a pontok. Az utolsó három-négy meccsre összeszedtük magunkat, és a Zsombó ellen úgy nyertünk, hogy hatvan percen keresztül tíz emberrel játszottunk – mutatott rá László Gábor, a Tömörkény edzője. 

A gárda már javában készül a márciusi folytatásra, eddig csak termi foglalkozásokkal, az elmúlt hétvégén viszont a Baks ellen már nagypályás felkészülési mérkőzést játszott a csapat, és 3–2-es győzelmet aratott – a meccs kapcsán a csapatmunkát emelte ki a tömörkényiek trénere. A csapathoz két játékos érkezett a tél folyamán, Gyöngyi Zsolt Csanytelekről, míg Farkas Levente a Pálmonostora csapatától csatlakozott a Tömörkényhez. A két fiatal mellett is az a koncepció a klubnál, hogy szeretnének lehetőséget adni az ifjú korú játékosoknak.

A Tömörkény rögtön kulcsmeccsel indít majd március 9-én, hiszen azt a Röszkét fogadja, amely szintén 13 ponttal áll, ám jobb gólkülönbsége miatt előzi meg a csapatot a tabellán.

Ősszel Röszkén sikerült nyernünk, és most is erre készülünk. A harmadik hete tart az alapozó munka nálunk, bizakodva várjuk a szezon folytatását, úgy érzem, jobb erőben vagyunk, mint a szezon első részében. Az első négy-öt mérkőzés meghatározó lehet a szezonunk végkimenetelét illetően – zárta László Gábor.

Így készülnek a tavaszi folytatásra a vármegyei II. osztály csapatai:

Zsombó

Apátfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában