Helyi sport

2024.02.13. 19:18

Bejutott a 200 gyors döntőjébe Pádár Nikolett

Hetedikként ott van a kedvenc számának szerdai döntőjében a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet úszója.

Delmagyar.hu

Szerdán döntőt úszhat kedvenc számában a vb-n Pádár Nikolett.

Fotó: Kovács Tamás

Ami tavaly nem sikerült, az most a dohai világbajnokságon igen, Pádár Nikolett ugyanis bejutott a 200 méteres gyorsúszás döntőjébe. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője a délelőtti előfutamát megnyerte, egyben a legjobb európai időt produkálta, hiszen csak egy kínai és egy ausztrál versenyző előzte meg az összetett eredmények tekintetében. 

Az előfutamot követően úgy nyilatkozott, kirobbanó erőben van, és úgy érzi, bőven maradt még az úszásában, 1:57.42-es idővel nyerte meg az előfutamát, és a harmadik legjobb eredménnyel várhatta a folytatást a szegedi úszó. Az esti elődöntők közül a másodikban kapott szerepet Pádár Nikolett, és hamar a harmadik helyre állt. Száz méternél is itt haladt, és jobb részidőket produkált, mint délelőtt. Végül 1:57.13-as idővel érkezett célba, amivel holtversenyben a kínai úszóval a negyedik helyen ért célba az elődöntőben – ez pedig azt jelentette, hogy a hetedik idővel ott van kedvenc számának döntőjében. A 200 méteres gyorsúszás döntőjét szerdán 17.17-kor rendezik, a 17 órakor kezdődő döntőket az M4 Sport élőben közvetíti. 

 Szerdán Márton Richárd is döntőt úszhat Dohában, neki azonban a szerencsére is szüksége volt ezúttal a nyolc közé kerülésre. A táv Európa-bajnoki ezüstérmese ugyanis az első futamban jó kezdés után - féltávnál még az élen tempózott - az utolsó 50 méteren elfáradt és 1:56.04 perccel az ötödik lett.

Mindez azt jelentette, hogy a második futamban csak hárman előzhették meg, ám végül négyen is jobbat úsztak nála. Percekig úgy tűnt, Márton nélkül rendezik majd a döntőt, ám a videóelemzők - hosszas vizsgálódás végén - végül kizárták a futamgyőztes lengyel Krzysztof Chmielewskit, ami a 24 éves magyarnak kedvezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában