Szombaton jön a vármegyei rangadó

2024.02.28. 06:00

Szegeden indult a női OB I. tavaszi idénye – GALÉRIA

Küzdelmes mérkőzéssel nyitotta meg a 2023–2024-es kiírás tavaszi idényét a Zue.hu Szegedi a női vízilabda OB I.-ben. A harmadik negyedben 6–5-re felzárkóztak a szegedi lányok, végül 10–7-re nyert a BVSC a Tiszavirág Sportuszodában.

Becsei Dávid

Bereczki Luca (a labdával) egy góllal debütált a Szegedben, éppen a BVSC-től érkezett a Tisza-parti városba.

Fotó: Török János

Gólváltással indult a mérkőzés, a BVSC találatára jött a szegedi válasz. A második negyed vége felé már 1–5 állt az eredményjelzőn. Egy hazai szépítő találatot követően a nagyszünetben 5–2-re vezettek a vendégek.

Visszaküzdötték magukat

A harmadik negyed zuglói góllal indult, azt követően viszont összeállt a szegedi védelem, miközben a másik oldalon jöttek a gólok is, így 6–5-re felzárkóztak Szabó Tamás tanítványai. Ekkor három perc volt hátra a negyedből, majd a BVSC gólcsendje egy sikeres büntető által tört meg, 5–7.

Ismét nagyot küzdöttek a szegedi lányok, akik két perc játék után a záró negyedben is visszajöttek ismét mínusz egyre. Tátrai Szonja értékesített egy emberelőnyt, 6–7. Egyenlíteni viszont már nem sikerült, a BVSC sorozatban három találattal lezárta a három pont kérdését.

A női OB I. 11. fordulójában szombaton 15 órától a Valdor Szentest fogadja a Szeged. A szentesiekre a csongrád-csanádi rangadó előtt még egy dunaújvárosi bajnoki vár ma este 19 órától.

Nyilatkozatok:

Szabó Tamás, a Zue.hu Szegedi VE vezetőedzője: – Kíváncsi voltam, hogy miután elvesztettük egy meghatározó játékosunkat, nélküle mire megyünk. Szégyenkezésre nincs okunk, látszott a játékunkon, hogy mit akarunk csinálni. Az első két negyedben azt éreztem két gólnál, hogy egy picit elcsúsztunk, de rengeteget blokkoltunk. Azt kértem a lányoktól, hogy próbáljanak meg úgy játszani végig, mintha döntetlen lenne az állás. Szívüket-lelküket beletették a meccsbe a lányok, büszke vagyok rájuk. A BVSC-nek pedig gratulálok, érvényesítették a papírformát. Remélem, hogy tovább visszük a harcosságot és a tudatosságukat.

Stieber Mercédesz, a BVSC vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, mert nagyon jól játszottak. Ugyanezt viszont a csapatomról nem mondhatom el, amit kértem, nem láttam a vízben, úgyhogy ezt majd megbeszéljük, hogy miért történt így. Gondoltam, hogy nyögvenyelős lesz meccs három hónap után idegenben, de a lényeg, hogy visszarázódtunk. Az elején jól kezdtünk de a harmadik negyedben megálltunk, amit nem értettem. Amikor ismét elkezdtünk vízilabdázni, akkor újra elléptünk három góllal.

Zue.hu Szegedi VE–BVSC 7–10 (1–3, 1–2, 3–2, 2–3)
MOL női vízilabda OB I., 10. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Kovács S., Varga M.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Pap, Tátrai 3, Miklós D., Botka 2, Bereczki 1. Csere: Bocskay, Torma, Gálicz 1, Pádár B., Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
BVSC: Kakas – Mészáros-Farkas 2, Tóth R., Ármai 1, Urvári L., Kele 3, Fekete 2. Csere: Koltay 1, Dobos, Tóth F. 1, Kolárová, Batizi, Csúcs. Vezetőedző: Stieber Mercédesz.
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 3/2.
Ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában