Górcső alatt a csoportkör statisztikája

2024.03.12. 16:35

A Pick Szeged leendő játékosa a BL-csoportkör legjobb kapusa

Az olimpiai selejtezők miatt szünetel ezen a héten a klubkézilabda-élet egész Európában. A magyar válogatott Tatabányán lép pályára csütörtöktől vasárnapig. Szegeden mindössze hat játékos dolgozik a szakmai stábbal, jövő szerdán pedig már magyar kupa-negyeddöntő vár a csapatra, majd BL-párharc a Veszprém ellen.

Becsei Dávid

Mikler Roland a teljes Bajnokok Ligája-csoportkör során jó teljesítményt nyújtott a szegedi kapuban.

Fotó: Karnok Csaba

Miután hivatalossá vált, hogy az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a legjobb nyolc közé jutásért a Telekom Veszprémmel játszik a Bajnokok Ligájában – akárcsak 2023-ban –, megszülettek a párharc hivatalos időpontjai is. Az első felvonást a Pick Arénában rendezik a nagypéntek előtti este, március 28-án, csütörtökön 18.45-től. A visszavágót szintén csütörtökön, egy héttel később, április 4-én játsszák majd a Veszprém Arénában. A szegedi mérkőzésre már elindult a jegyértékesítés, bővebb információkat ezzel kapcsolatban a klub honlapján olvashat.

Sokban hasonlít a jelenlegi BL-szezon az előzőhöz. Tavaly is hatodikként jutott tovább a Szeged, akárcsak idén, és mindkét alkalommal a Veszprémmal találja szembe magát az egyenes kieséses szakaszban. Az előző idényben tizenegy ponttal jutott tovább a Pastor-csapat, idén Kárpáti Krisztiánnal ez kevésnek bizonyult volna, de tizenhárommal már teljesítették a kitűzött célt, a továbbjutást.

A csoportkör befejezését követően górcső alá vettük Bajnokok Ligája egyéni statisztikáit, amelyekben több szegedi kézilabdázó is kiválóan szerepelt, kiemelkedő teljesítményt nyújtott a számok alapján. Mario Sostaric végül 81 találattal a góllövőlista hatodik helyén végzett, az élen álló Emil Madsen 90 gólig jutott, míg Mitja Janc 87, Kamil Syprzak 86, Aaron Mensing 85, Dika Mem pedig 83 alkalommal talált be.

A legjobb kapus a szegediek leendő játékosa, Tobias Thulin lett – akárcsak az előző teljes idényt követően. Tizennégy csoportmeccsen 520 lövésből 162-t hárított, míg az előző idényben összesen 662-ből 209-et. A 2023–2024-es szezonban Mikler Roland mutatta be a hetedik legtöbb védést a BL-ben, 109-et, ami 30 százalékos hatékonyságnak felel meg. Ez kifejezetten jónak számít a mezőnyben.

A gólpasszok rangsorában Garciandía 50-nel az ötödik, Bombac 49-cel a hatodik, míg Martins 32-vel a tizenkilencedik. A portugál Rui Silva 77-et jegyez az élen, Sagosen 75-tel a második, a veszprémi Remili pedig 64-gyel a harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában