Helyi sport

2024.03.17. 18:50

A ráadás pillanataiban egy öngóllal nyert a Tiszasziget az FK vendégeként, sima dorozsmai siker - FOTÓK

Az utolsó előtti fordulót rendezték meg a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály alapszakaszából. Az első öt helyezett csapat egyaránt nyert, a Tiszasziget viszont alaposan kicentizte a győzelmet.

Vajgely Pál

A Dorozsma otthon tartotta a pontokat a Bordány ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Javított az Algyő elleni vereséget követően az SZVSE. A listavezető az edzőváltáson átesett Szentesi Kinizsi vendégeként lépett pályára. Az immáron Szöllősi Ferenc által irányított Kurca-partiak ellenében szűk tíz perc elteltével már két góllal vezettek a Vasutasok, és a több játékosát nélkülözni kényszerülő Szentes nem tudta megnehezíteni az SZVSE dolgát.

Az már korábban eldőlt, hogy biztosan az SZVSE zárja az élen az alapszakaszt, viszont mögötte elképesztően szoros küzdelmet ígér a folytatás. Az Algyő bő negyed óra alatt kétszer is betalált Ásotthalmon, előbb egy visszagurított labdát Deák lőtt kapásból a hálóba, majd Patai lekészített labdáját Selyem pörgette a hazaiak kapujába. Az Algyő végig irányította a meccset, és magabiztosan nyert. 

Akárcsak a Mórahalom, amely egy durva megmozdulást követően az első félidő felénél emberelőnybe került. Szép bombagólokat láthatott a közönség, a Mórahalom győzelme pedig nem forgott veszélyben.

A Kiskundorozsma hamar előnybe került a Bordánnyal szemben, a dorozsmaiak egy beadás után jutottak előnyhöz, amikor Kalapács egy levétel után igazított, majd lőtt a bordányi kapuba. Később is a centerezések után volt eredményes a hazai gárda, amely végül könnyed sikert aratott.

A Tiszasziget viszont alaposan megizzadt az FK Szeged otthonában. A sereghajtó nem csupán kiválóan tartotta magát, de Tombáczot is megtornáztatta néhány alkalommal. Már-már úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, de a ráadás pillanataiban egy szögletet a saját kapujába ütött Kovács Ákos, az FK kapusa, ezzel a szerencsétlen megmozdulással pedig elvitte mindhárom pontot a Tiszasziget. 

Egymás után harmadik győzelmét aratta a Hódmezővásárhelyi FC II., amely már az első percben előnybe került a Makóval szemben, miután Orovecz távoli átlövése meglepte Kurunczit. Két kontrát követően hamar már háromgólos volt a hazai előny, ez pedig kitartott a meccs végéig.
A bajnokság alapszakasza a 22. fordulóval zárul, majd a mezőny első hat csapata a felső-, a további hat gárda pedig az alsóházban folytatja a rájátszás során.

 

Vármegyei I. osztály, 21. forduló

Hódmezővásárhelyi FC II.–Makó FC 3–2 (3-0)
Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Csöngető, Szeles).
HFC II.: Jandó – Vass, Vastag, Orovecz (Karácsonyi, 78.), Pálinkás (Arany, 88.), Bencze, Buzás, Rabecz B., Török (Czékus, a szünetben), Mahler (Borbás, a szünetben), Kis D. (Kónya, 73.). Edző: Vinnai István.
Makó: Kurunczi – Molnár D., Vas, Kardos (Pepó, 80.), Frank, Beke (Czebe, a szünetben), László (Horváth G., 87.), Rakity, Dancsó, Pataki (Megyesi, a szünetben), Bohák D. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Orovecz (1.), Mahler (15.), Pálinkás (32.), ill. Megyesi (68.), Frank (81.).
Jók: mindenki, ill. Bohák D., Dancsó, Frank.
Vinnai István: Jó iramú mérkőzésen az első félidei játékunk alapján úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. A szünet után nehézzé tettük magunknak a meccset.
Botlik Róbert:Egy jó iramú mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Kár, hogy a két csapathoz az a tényező nem tudott felnőni, amely hozzátartozik a játékhoz.

Szentesi Kinizsi–SZVSE-G-Falc Kft. 2–7 (1-3)
Szentes, 100 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Gargya, Paczér).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Bartucz B., Dovics, Mihály, Sarusi (Fábrik, 72.), Locskai, Péter, Berkó, Piti, Becsek, Bertók (Illés, 65.). Edző: Szöllősi Ferenc.
SZVSE: Seres – Pócs (Miklós-Balogh, 75.), Csamangó (Fodor, 65.), Rádai, Beretka, Albert, Mezei, Kelemen V. (Kormányos, 62.), Papp Á., Amariutei (Ábrahám-Fúrús, a szünetben), Baji. Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Becsek (43., 11-esből), Illés (76.), ill. Albert (7., 58.), Amariutei (9.), Pócs (33.), Kelemen V. (61.), Ábrahám-Fúrús (82.), Mezei (84.).
Jók: Mihály, Dovics, ill. mindenki.
Szöllősi Ferenc: Az osztály egyik élcsapata ellen próbáltunk tisztességesen helytállni, ennyire futotta a mai napon. Jövő héten visszatérnek a hiányzóink, reménykedünk egy jobb folytatásban.
Kelemen Balázs: – Kiváló hozzáállással nagyon fontos három pontot szereztünk a jól küzdő, fiatal Szentes otthonában.

Kiskundorozsma–DB Futball Bordány SK 4–0 (1-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – jól (Burzon, Csöngető).
Kiskundorozsma: Rozs – Varga Á., Molnár K., Kalapács (Agócsy, 79.), Bodonji (Tóth N., a szünetben), Hochheiser, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Lóki, Kis B., Bozsó. Edző: Ottlik Sándor.
Bordány: Grund – Márki, Kovács P., Visnyei, Rácz M. (Krizs, a szünetben), Kiss T., Kis L., Arany (Pióker, a szünetben), Rádóczi (Meszes, 12.), Sárkány (Fodor, 67.), Kovács K. (Márton, 59.). Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Kalapács (27., 63.), Ottlik Máté (66.), Ottlik Márk (89.).
Jók: Ottlik Máté, Kalapács, Lóki, Ottlik Márk, ill. senki.
Ottlik Sándor:A jól játszó Bordány ellen megérdemelt győzelmet arattunk.
Nagy Torma Ricsárd:Ami a játékot illeti, azzal nem volt baj, de a gólok tekintetében továbbra is várjuk az áttörést.

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Balástya 7–1 (3-1)
Mórahalom, 150 néző. Vezette: Kiss Richárd – kiválóan (Gera, Szűcs).
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Hatvani (Tajthy, 72.), Ábrahám, Csizmadia (Mészáros, 24.), Holcsik (Hovanyecz, 69.), Pető, Pióker, Dobronoky, Bokányi, Szalma (Csehó, 60.). Edző: Papp Endre.
Balástya: Mészáros – Bitó, Szobácsi (Sári, 51.), Bagi, Szántó, Márkus (Faragó, 63.), Vörös (Nagymihály, 75.), Tóth G., Bárkányi, Vámos (Szádeczky, 57.), Tóth P. (Mágocsi, 57.). Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gólszerzők: Hatvani (9., 44.), Dobronoky (39.), Bokányi (55., 66., 84.), Pióker (78.), ill. Bitó M. (18.).
Kiállítva: Bagi (24.).
Jók: mindenki, (Bokányi a mezőny legjobbja), ill. senki.
Papp Endre:Jól kezdtük a mérkőzést, akkor is gólra törően játszottunk, a kiállítás után pedig csak a gólarány volt a kérdéses. Azt követően is odatette magát a csapat, a győzelmet a két sérültünk árnyékolja be.
Szádeczky Zalán: A kiállítás megpecsételte a mérkőzést. Mielőbbi felépülést kívánunk a mórahalmi sérült játékosnak, gratulálok nekik a győzelemhez!

FK 1899 Szeged-SZEOL–Tiszasziget 0–1 (0-0)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Biber Tamás – jól (Juhász, Rosta).
FK Szeged: Kovács Á. – Tóth G., Oláh, Csuka (Hegyesi P., 67.), Hegyesi B. (Fóris, 67.), Bóta (Giba, 59.), Cs. Tóth, Magyar, Molnár Á. (Varga V., 59.), Sisák, Tóth A. (Bürgés, 87.). Edző: Dóra János.
Tiszasziget: Tombácz – Nagy A. (Skribek Á., 79.), Szilágyi, Skribek B., Drágity, Buzsáki (Varga Z., 72.), Bálint D., Baka (Balla, 87.), Dancsok, Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerző: Kovács Á. (93., öngól).
Jók: mindenki, ill. Tombácz.
Dóra János: Mindent elárul, hogy a mezőny legjobbja az ellenfél kapusa volt. Többet nem mondhatok.
Bány Tamás: Lehet, hogy nekünk pont egy ilyen meccs kellett. Talán a későbbiekben megbecsüljük a győzelmeket. Kitartást kívánok Dóra János barátomnak!

Ásotthalom–M-Perfect Home Algyő 0–2 (0-2)
Ásotthalom, 120 néző. Vezette: Kiss Márkó – kiválóan (Maurer, Minda).
Ásotthalom: Mityók – Malatinszki D., Farkas, Savanya, Vetstein (Víg, 64.), Góra (Kukli, 67.), Szilágyi, Dobák T., Király, Kothencz G. (Szász, 74.), Hevesi (Horváth T., 55.). Edző: Hevesi Tibor.
Algyő: Heckó – Rádi (Kovács M., 64.), Vastag, Bozóki (Bogdán, 55.), Horváth A., Patai (Daróczi, 72.), Dudás (Kardos, a szünetben), Deák, Csányi, Pócs (Semjényi, 55.), Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Deák (13.), Selyem (18.).
Jók: Király, ill. Selyem, Deák.
Hevesi Tibor:A jobban és pontosabban játszó Algyő megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Fülöp Tibor:A nehéz talaj ellenére próbáltunk szép támadásokat vezetni. Az első perctől kezdve kézben tartottuk a meccset, a legfontosabb számunkra a három pont volt.

A 22. forduló programja:

Szombat, 15 óra: Tiszasziget–Hódmezővásárhelyi FC II., Balástya–FK 1899 Szeged-SZEOL, DB Futball Bordány SK–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, M-Perfect Home-Algyő–Kiskundorozsma, Makó–Szentesi Kinizsi. Vasárnap, 15 óra: SZVSE-G-Falc Kft.–Ásotthalom.

A vármegyei I. osztály állása
    1.    SZVSE    21    19    0    2    88    –    26    57
    2.    Algyő    21    13    4    4    47    –    20    43
    3.    Mórahalom    21    13    3    5    52    –    22    42
    4.    Dorozsma    21    13    3    5    40    –    20    42
    5.    Tiszasziget    21    11    7    3    47    –    21    40
    6.    Makó    21    9    4    8    44    –    48    31
    7.    Balástya    21    7    2    12    33    –    56    23
    8.    HFC II.    21    6    1    14    32    –    55    19
    9.    Szentes    21    5    4    12    39    –    58    19
    10.    Bordány    21    5    3    13    29    –    57    18
    11.    Ásotthalom    21    4    4    13    21    –    46    26
    12.    FK Szeged    21    3    1    17    21    –    64    10

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában