Helyi sport

2024.03.01. 07:00

Bátran lépnek jégre a lányok - FOTÓK, VIDEÓ

A Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapatának népes utánpótlásának meghatározó részét lányok alkotják. A kemény sporttól nem visszariadó hölgyek idén már bajnoki rendszerben is szerepelhetnek, hétvégén folytatódik a negyeddöntős párharcuk a Ferencváros ellenében.

Vajgely Pál

Boldogan vállalják a kemény játékot a lányok.

Fotó: Török János

Kemény párharcok, ütközések és rengeteg kontakt – ez jellemezheti a jégkorongot. Mindez azonban nem riasztja vissza a fiatal lányokat, akik közül egyre többen választják ezt a sportágat, a Goodwill Pharma Szegedben pedig annyi lány ragadott ütőt, hogy a 2023-24-es szezonban már úgy döntöttek, beneveznek egy csapatot az U25-ös bajnokságba. Itt a 12 évestől egészen a 24 éves lányokig szerepelhetnek játékosok, és a szegedi műjégpályára érkezve mi is megtapasztaltuk: bizony nagyon sok kislány húz fejvédőt és korcsolyát a lábára, hogy aztán megpróbálja a pakkot a kapuba ütni, vagy éppen megakadályozni az ellenfelet ebben. Az U25-ös csapatban egyébként több szerb lány is játszik, hiszen hazájukban jelenleg nincs lehetőség a játékra.

Magyarországon nem új keletű a női jégkorong, Szegeden viszont idén kezdtünk el foglalkozni a lányokkal. A nemrég befejeződött edzésen kilencvenen voltunk a jégen, a létszám negyedét pedig lányok tették ki. Az U16-os korosztályig nem bánunk másképp a lányokkal, mint a fiúkkal, ugyanazok az elvárásaink vannak velük szemben – mondta lapunknak Hegyi Ádám, a Goodwill Pharma Szeged szakmai igazgatója, aki kitért rá, az U18-as korosztálytól már nem játszhatnak a lányok a fiúk között, addig viszont egy csapatban szerepelnek.

 

A szegedi klub minden korosztályos csapatában szerepelnek lányok, és mint Hegyi Ádám hozzátette, sok korosztályban kimondottan húzóembereknek is számítanak. Az U25-ös csapatra egyébként hétvégén a Ferencváros vár a két meccsig tartó negyeddöntő második találkozóján, az elsőt az FTC 8:4-re nyerte meg.

A szegedi klub egyik tehetséges, U12-es csapatban szereplő játékosa, Szabó Bíborka is keményen állta a feladatokat az edzés során.

Régebben korisuliba is jártam, ott is invitáltak, hogy jöjjek jégkorongozni. Nagyon szeretek játszani, gyorsan korcsolyázni, a későbbiekben szeretnék válogatott játékossá válni, és később is szeretnék a jégkorong környékén maradni valamilyen formában. Még gyakorolnom kell az ütközéseket, de nem ijedek meg egy-egy ilyen szituációnál, de ha felkennek a palánkra, nem hátrálok meg – mondta Szabó Bíborka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában