Újabb szintlépés a szegeden nevelkedett kapus pályafutásában

2024.03.15. 22:03

Bundesligás csapatba igazolt Luka Krivokapics

Bejött a váltás. 2023 nyarán Spanyolországba igazolt Szegedről az akkor 21 éves Luka Krivokapics, akinek a szerződtetését most a német első osztályú TVB Stuttgart jelentette be a következő szezontól.

Becsei Dávid

Luka Krivokapics 2028-ig írt alá a stuttgarti csapathoz.

Fotó: Török Attila/MW – archív

Marko Krivokapics Juan Carlos Pastor mellett tíz éven át dolgozott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál másodedzőként. Az ő fia Luka Krivokapics, aki a szegedi utánpótlásban nevelkedett, korosztályos szerb válogatott kapus. A 2023–2024-es idényt a spanyol első osztályban szereplő Fertiberia Puerto Saguntóban tölti. A bajnokság hivatalos honlapja szerint 525 lövésből 157-et hárított eddig a sereghajtó kapujában, ami 29,9%-os védési hatékonyságot jelent.

A német Bundesliga tabelláján tizennyolc pontot gyűjtve a tizenötödik helyen áll az a TVB Stuttgart, amely bejelentette Luka Krivokapics leigazolását. A tehetséges szerb hálóőrrel 2028 nyaráig szóló szerződést kötött a német klub.

– Örülök, hogy egy olyan feltörekvő kapus, mint Luka, a TVB-t választotta. Fontos tapasztalatokat gyűjtött a Pick Szegednél az elmúlt évek során, valamint ebben az idényben Spanyolországban. Meggyőződésünk, hogy nálunk folytathatja a gyors fejlődését – jegyezte meg a bejelentés kapcsán Michael Schweikardt, a stuttgartiak vezetőedzője.

Luka Krivokapics pedig boldogságát fejezte ki a szerződéskötés kapcsán, valamint alig várja, hogy a világ legerősebb férfi kézilabda-bajnokságában fejlődhessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában