Helyi sport

2024.03.24. 06:00

Egy bombagól megpecsételte a St. Mihály sorsát a Fradi ellen – FOTÓK

A félidőben még döntetlenre állt a listavezető ellen a KÉSZ-St. Mihály Szeged, a második félidő elején viszont a bekapott gól megváltoztatta a játékot, és nyert a Fradi a Szent Gellért Fórumban.

Vajgely Pál

A sándorfalvi Csányi Diána (balról) és az FTC elvitte a három pontot a Szent Gellért Fórumból.

Fotó: Török János

Negyvenöt percen keresztül szorongatta az FTC-t a KÉSZ-St. Mihály Szeged. Bár a bajnokesélyes zöld-fehérek kezdtek jobban, de bravúrra nem volt szükség Krsztovics kapustól – ellenben egy kontra után Sovány Dorina közeli lövésénél Barti zárta jól a szöget, nagy helyzet maradt kihasználatlanul szegedi oldalon.

A későbbiekben ugyan az FTC irányította a játékot, de ziccerig nem jutottak a vendégek, a túlodalon Szabó Dóra beadásáról pedig kevéssel maradtak le középen.

A fordulás után aztán korán jött a gól, amely megváltoztatta a meccset. Knezevics eladta a labdát a saját tizenhatosának előterében, amit kihasznált a Fradi, Kubassova 18 méteres bombájánál már Krsztovics is tehetetlen volt. A gól után már nem tudta megállítani a Fradit a St. Mihály, Krsztovics védései tartották még meccsben a Tisza-partiakat. Egészen negyed órával a végéig, ekkor egy végletekig kijátszott akció után Kubassova passzolt a kapuba, eldöntve a meccset. A hajrában még Edwards volt eredményes egy szóló után, hiába a remek szegedi játék 45 percig, végül nem sikerült a bravúr, a pontszerzés a Fradi ellen.

 

Vajda Fangyó, a KÉSZ-St. Mihály Szeged vezetőedzője:Ma jobb eredményt is elérhettünk volna, ha elhisszük, hogy képesek vagyunk erre, kishitűek voltunk. Az első félidő hellyel-közzel rendben volt, voltak kontráink, majd az első gólnál elkövetett nagy hiba után összeestünk, és nem tudtunk komolyabb ellenállást nyújtani.

Albert Flórián, az FTC vezetőedzője:Az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, az első gól után könnyebb volt a mérkőzés. Egy hét alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk, ehhez képest az összképet tekintve elégedett vagyok a csapattal. Ellenünk minden csapat visszaáll, és próbálja zárni a területeket. Ilyen pályán öröm játszani, mint a mai, amelyen kijön a technikai fölényünk, és fizikálisan be tudjuk darálni az ellenfelünket.

KÉSZ-St. Mihály Szeged–Ferencváros 0–3 (0-0)
Női labdarúgó NB I., 16. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Hajdú Dávid (Juhász, Jávorka).
KÉSZ-St. Mihály Szeged: Krsztovics – Futaki, Papp Sz. (Németh Zs., 69.), Szabó D., Sajti, Sovány (Jovanovics, 85.), Knezevics, Malasevics, Ónodi, Horváth L. (Nagy L., a szünetben), Trbojevics. Vezetőedző: Vajda Fangyó.
FTC: Barti – Gődér, Csigi, Hubbard, Ott, Papp L., Nagy V. (Gégény, 78.), Edwards, Sztanovics (Diószegi, 60.), Kubassova, Csányi (Túróczi, 78.). Vezetőedző: Albert Flórián.
Gólszerzők: Kubassova (49., 75.), Edwards (89.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában