Szerdán 20.45-től: PSG–OTP Bank-Pick Szeged

2024.03.05. 17:31

Erre van szükség, hogy a Pick Szeged és a Veszprém elkerülje egymást a BL-ben

Izgalmas befejezésre van kilátás a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Az OTP Bank-Pick Szeged szerdán 20.45-től (élő: Sport1) Párizsban a PSG vendégeként lép pályára. A Tisza-partiak továbbjutása már az előző körben biztossá vált, egy franciaországi sikerrel extrém esetben még a harmadik helyre is felléphetnek a tabellán.

Becsei Dávid

Bodó Richárd (a labdával) és Hendrik Pekeler. A Szeged helyezése még nem biztos, a Kiel már biztosan ott van a legjobb nyolc között.

Fotó: Karnok Csaba

Hat csapatnak már nem kell izgulni. A THW Kiel, az Aalborg és a Barcelona már biztosan negyeddöntős a BL-ben, míg a Kolstad, Peliszter, Celje trió búcsúzik a 2023–2024-es kiírástól a csoportkör végén. Ezen kívül viszont több izgalmas kérdésre is keressük a választ az utolsó forduló befejező mérkőzéseivel.

A párizsi Pierre de Coubertinben a góllövőlista dobogóját ostromlók is a pályán lesznek. A szegedi Sostaric 78, a PSG beállója, Syprzak pedig 76 gólnál jár. Utóbbi éppen a napokban hosszabbította meg szerződését a francia klubbal 2027-ig.

Különleges izgalmak várnak a szegediekre szerdán, illetve csütörtökön este. Extrém esetben akár még a harmadik helyen is zárhatják a csoportkört Bánhidiék. Ehhez minimum három góllal le kell győzniük a PSG-t, a Kielce Aalborgban, a Zagreb pedig Kielben nem szerezhet pontot. Amennyiben a fentebb említettnél rosszabb eredményt ér el a Pick, marad csoportja hatodik helyén és a Telekom Veszprém vagy a Magdeburg lesz az ellenfele a legjobb nyolcba kerülésért. Ahhoz, hogy ebben az esetben elkerülje egymást a két magyar sztárcsapat, az szükséges, hogy a veszprémiek legyőzzék a német bajnokot. Minden más esetben megismétlődik a tavalyi Szeged–Veszprém párosítás a BL-ben.

A utolsó forduló párosítása, A csoport: Kolstad–Eurofarm Peliszter, THW Kiel–Zagreb, Aalborg–Kielce, PSG–OTP Bank-Pick Szeged. B csoport: Telekom Veszprém–Magdeburg, Celje–GOG, Wisla Plock–Porto, Barcelona–Montpellier.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában