Helyi sport

2024.03.23. 15:56

Ezüsttel kezdte a világkupát Fábián Bettina

Egyiptomban rajtolt el a nyíltvízi úszók sorozata, a szegedi úszó érmet szerzett, Olasz Anna a 11. helyen zárt.

Delmagyar.hu

Fábián Bettina ezüstéremmel kezdte a világkupa idei szezonját.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

A világkupa idei első állomásán Egyiptomban versenyeztek a résztvevők: a hölgyek 10 km-es futamában ott volt a mezőnyben Olasz Anna, és az FTC szegedi sportolója, Fábián Bettina is.

Az olimpiai kvótával rendelkező Fábián Bettina az utolsó kört ugyan a 14. helyen kezdte meg, de óriási hajrát indított, és az utolsó bójánál már vezetett is, viszont a legvégén a németek világbajnoka, Lenoie Beck 0.4 másodperccel hamarabb ért célba, így Fábián Bettina ezüstéremmel kezdett.

Olasz Anna a 11. helyen végzett a futamban.

Próbáltam végig elöl maradni, ami ötből három körig sikerült, aztán az utolsóelőttiben hátravertek, ezt még gyakorolni kell, hogy meg tudjam őrizni a helyem az első ötben – elemezte a történteket Fábián Betti. – Aztán ott sikerült hoznom egy nagyon jó döntést, amivel nagyon sok helyet nyertem, megvolt a sebesség is, úgyhogy az utolsó egyenesre már elsőként fordultam, de a német lány egy kicsit gyorsabb volt és lenyúlt a végén. Emiatt nagyon dühös vagyok most, tudom, hogy gyakorolni kell még a sprinteket edzéseken… Megvolt az esély az első Világkupa-győzelmemre, de ezek szerint ez még egy picit várat magára – összegzett a magyar szövetség honlapján Fábián Bettina.

Jó verseny volt, bár nem voltunk annyian, mint egy világbajnokságon, azért a top 15 itt úszott. Szoros lett a vége, kicsit bánom, hogy nem tudtam néhány hellyel előbb végezni, de összességében jó felkészülés volt az Eb előtt, a többieknek pedig az olimpiára – nyilatkozta a futamot követően Olasz Anna.

A világkupa május 25-én, Olaszországban folytatódik, majd egy héttel később a portugáliai Setubalban rendezik a harmadik fordulót.

Nyíltvízi Világkupa, 1. állomás, Soma Bay

Nők: 1. Leonie Beck (német) 2:04:31.00, 2. Fábián Bettina 2:04:31.40… 11. Olasz Anna 2:04:39.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában