Mindkét Csongrád-Csanád vármegyei alakulat idegenben szerepel

2024.03.23. 07:06

Győzelmekre éhezve

A labdarúgó NB III. délkeleti csoportjában a 21. forduló következik. A Szeged-Csanád GA II. vasárnap 11 órától a Szent Gellért Fórumban a Kecskemét II. csapatát, míg a Hódmezővásárhely vasárnap 14 órától a Ceglédet fogadja.

Mádi József

A Szeged-Csanád GA II. (fehérben) közvetlen riválist fogad.

Fotó: Karnok Csaba

Vasárnap, 11 óra. Ismét matiné időpontban játszik a Szeged-Csanád GA II. NB III.-as labdarúgócsapata. Az idényt igen jól kezdte az együttes – két győzelemmel. Előbb Cegléden nyert 4–0-ra, majd hazai pályán 3–1-re verte a Pénzügyőrt. Aztán beszaladt 2–1-es egy vereség Monoron, ám ha így folytatja a csapat, simán összejöhet a bent maradás.

Ehhez a törekvéshez a következő ellenfél egészen megfelelő lehet, hiszen a kieső zónában közvetlen rivális Kecskemét II. érkezik a már említett időpontban Szegedre. A Bács-Kiskun vármegyeiek ebben a naptári évben mindössze egyetlen pontot szereztek két vereség mellett, igaz, ez a pontszerzés igazi bravúr volt, hiszen az éllovas Békéscsabával ikszeltek az előző fordulóban. Azaz nem szabad abból kiindulni, hogy az ezt megelőző két meccsen nem tudtak nyerni.

Vasárnap, 14 óra. A Hódmezővásárhelyi FC ekkor szintén otthon lép pályára, mégpedig az utolsó Cegléd ellen. A vásárhelyiek remek eredményekkel kezdték a bajnokságot, hiszen ikszeltek a harmadik Körösladánnyal, majd a Vasas II.-vel, aztán pedig legyőzték a hatodik Szolnokot 2–1-re. 

– Az első gól szülessen meg minél hamarabb, ez lehet az egyik legfontosabb tényező vasárnap. Remélem, hogy ez így is alakul, megszerezzük hamar a vezetést, és akkor nem lehet gond. A tavaszi nyitányon három olyan ellenféllel játszottunk, amelyek ellen jól látszott a játékunk, és közben fejlődtünk is. Szeretnénk a céljainkat elérni, így pedig a Cegléd elleni meccsen kötelező megszerezni a három pontot, ám éppen ebben lehet a buktató, hiszen nálunk Pleszkán, Tóth P., Molnár B. sérült, Busa sem bevethető, Hunya hosszabb időre dőlt ki, azaz öt kulcsjátékos van távol – nyilatkozta Antal Krisztián, a HFC vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában