Férfi vízilabda OB I.

2024.03.24. 16:25

Hiába vezetett négy góllal, a Pécs sem tudta legyőzni a Metalcom Szentest

Hatalmas küzdelem árán, parádés védekezésének köszönhetően négygólos hátrányból felállt és 8–7-re legyőzte a Metalcom Szentes a Pécset hazai medencében. Ezzel már tizenhat pontnál járnak a Kurca-partiak a férfi vízilabda OB I.-ben, a hátralévő két bajnoki eredményétől függetlenül biztosan a 9–12. helyért játszhatnak a helyosztón.

Becsei Dávid

Remekelt a szentesi védelem, ami mögött Kovács Barabás 18 védéssel 72 százalékos védési hatékonysággal zárt.

Fotó: Vidovics Ferenc

Borzalmasan kezdett a Szentes a Pécs ellen. A sereghajtó, amely több játékosát is nélkülözte, a második negyed elején már 4–0-ra vezetett. Ekkor fizikális erejében és “hosszabb” kispadjukban bízhattak a hazaiak. 2–6-nál még mindig négygólos különbség állt a táblán, ezt követően viszont egyre inkább a Metalcom került erőfölénybe.

Nyolc másodperccel a harmadik negyed vége előtt 6–6-nál utolérték a hazaiak a vendégeket. Sorozatban hat szentesi gól született 2–6 után, így 8–6-ra elléptek Birosék. Jött még egy gyors pécsi válasz, az utolsó három percben viszont már nem született gól, az Eger és a KSI után a baranyaiak is kikaptak Szentesen.

Kis Gábor: Gratulálok a Pécsnek, mert az egész mérkőzés során elképesztően szépen vízilabdáztak. Nem ők játszottak rosszabbul, hanem mi teljesítettünk jól a mérkőzés második felében. Játékosként rengeteg szituációt átéltem, edzőként viszont még sok újdonság van. Olyat, mint a mai történések, még nem éltem át!! A Pécs lendületesen és magabiztosan gyakorlatilag leradírozott bennünket a pályáról az első negyedben, nem hagyott minket szóhoz jutni és sokszor úgy játszott, mint mi az Eger és a KSI ellen. Hittünk abban, hogy fizikailag utol tudjuk érni őket, végül megfordítottuk a meccset. Mindkét csapat építkezik, nekünk ez, ahogy megnyertük ezt a meccset, sokkal többet jelent, rengeteg rutint szerezhetünk belőle.

Metalcom Szentes–Pécs 8–7 (0–3, 3–3, 3–0, 2–1)
E.ON férfi vízilabda OB I., alsóházi rájátszás, 3. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Fodor, Csizmadia.
Szentes: Kovács B. – Asanin 3, Bozó, Magyar, Szatmári 2, Csorba 1, Hajdú. Csere: Pethe, Vékony 1, Vismeg B. 1, Biros B., Kürti-Szabó M., Makán R. Vezetőedző: Kis Gábor.
Pécs: Gelencsér – Kolozsi 2, Tóth A. 1, Holl, Reisz, Lajkó, Némethy 2. Csere: Fiedler, Pellei K., Kókai Sz. 2, Imre K. Vidovenyecz, Szabó G. Vezetőedző: Zlatko Rakonjac.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 8/2.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.
Kipontozódott: Szabó G., Holl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában