Hazai pályán kapott ki a KÉSZ-St. Mihály-Szeged

2024.03.03. 10:48

Kár az első félidőért

A női labdarúgó Simple liga NB I. 13. fordulójában a KÉSZ-St.Mihály-Szeged hazai pályán fogadta a Puskás Akadémia együttesét, és elsősorban a jobb első félidejüknek köszönhetően a vendégek 3–0-ra győztek.

Németh Zsófia és a szegedi csapat vereséget szenvedett.

Fotó: KÉSZ-St. Mihály-Szeged

A vendégek az első félidőben jól játszottak, esélyt sem adtak a Szegednek, sikerült jó tempót diktálniuk és két gólt is szerezniük. Először az 5. percben egy szöglet után csúsztatott a felcsúti játékos, Surautsava a rövidbe, majd a 28. percben a tizenhatosról kapott átlövés gólt Nagy Lilla révén a KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttese.

A 34. percben nagy vendéghelyzetet úszott meg egy kapu előtti kavarodásból a szegedi alakulat, ebből az egy helyzetből akár többször is gólt kaphatott volna.

A szünetben jogosan érkezett a három hazai csere, más is lett a játék képe, kiegyenlítődött a mérkőzés.

Bár a második félidőben kapufával nyitott a Puskás Akadémia, egy kis élet költözött a hazai játékba, és ennek jeleként Sovány Dorina ki tudott lépni –ezt volt az első szegedi lehetőség, a felcsúti hálóőr egy ütemmel hamarabb érte el a labdát.

A 73. percben kapu előtti kavarodás után talán elmaradt egy Tisza-parti 11-es, majd a meccs a 77. percben dőlt el végleg, a meccs végén pedig még Sovány találta el a kapufa és a léc találkozását.

A hajrában már inkább a keménykedésről szólt a meccs főleg a vendégek révén, akik megőrizték a magabiztos előnyüket.

KÉSZ-St. Mihály-Szeged–Puskás Akadémia 0–3 (0–2)

Női labdarúgó Simple liga NB I., 13. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző. Vezette: Kalmár Petra (Nyeste Laura, Jávroka Eliza).

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Krstovics – Papp, Malesevics, Szabó, Trbojevics, Ónodi (Farkas N., a szünetben), Németh, Sajti, Koszo, Balázs B. (Sovány, a szünetben), Jovanovics (Nagy L., a szünetben). Vezetőedző: Vajda Fandjo. 

Puskás Akadémia: Dannback – Palakovics, Harmat S. (Brekovszki, 61.), Pécsi D. (Nagy N., 86.), Szemán-Tóth, Staier, Tamók (Szarvas S., a szünetben), Surautsava (Zán-Fábián, 61.), Sink (Grönberg, 66.), Nagy L., Tuza. Vezetőedző: Halászi Kinga.

Gólszerzők: Surautsava (5.), Nagy L. (28.), Grönberg (77.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában