Női vízilabda OB I.

2024.03.08. 15:46

Koncentrált szegedi csapatra lesz szükség Tatabányán

Mindössze egyetlen Csongrád-Csanád vármegyei csapat, a Zue.hu Szegedi VE női együttese ugrik medencébe ezen a hétvégén a vízilabda-bajnokságokban. A Szentes kedden már lejátszotta az UVSE elleni bajnokiját, míg a férfiak pontvadászatában a nemzetközi kupameccsek miatt nem rendeznek ezen a hétvégén fordulót.

Becsei Dávid

Több lőtt gólra lenne szükségük a szegedieknek.

Fotó: Karnok Csaba

Három negyeden át szorongatta és küzdelmes mérkőzésre kényszerítette az előző fordulóban a Szeged a vármegyei rivális Szentest a női vízilabda OB I.-ben. Az utolsó negyedre viszont rutinosabb játékosai révén a Kurca-partiaknak maradtak tartalékaik, amiknek köszönhetően 8–5-re nyertek.

– Jól felkészültünk a Szentes elleni bajnokira, amin a védekezésünk teljesen rendben volt rövid etapokat leszámítva. Azzal viszont továbbra is küzdünk, hogy kevés gólt szerzünk. A vármegyei rangadón sajnos mi a végén kihagytuk az emberelőnyt, míg a vendégek belőtték, valamint kaptunk három elkerülhető gólt. Kettőt centerből, egyszer pedig elcsúszott a védekezésünk – emlékezett vissza a Szentes elleni találkozóra Szabó Tamás, a szegediek vezetőedzője.

Úgy vélekedett, hogy a ma 18 órakor kezdődő tatabányai találkozón az lesz az egyik legfontosabb, hogy az utolsó másodpercig koncentráltan vízilabdázzanak.

– Már csak azért is nehéz meccsre számítok, mert idegenben leszünk. Fontos, hogy a koncentráció maximális legyen végig, ne legyenek kihagyásaink, mint az elmúlt meccsen, mert azt a Tatabánya is biztosan kihasználja – tette hozzá.

Öt nap alatt két bajokit is játszik egymással a Szeged és a Tatabánya. Ma 18 órától utóbbi lesz a vendéglátó, szerdán 18 órától viszont már a Tiszavirág Sportuszoda lesz a meccsük helyszíne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában