Az éllovas otthonában folytatta a Szeged-Csanád GA

2024.03.17. 15:52

Pontot loptak a Nyíregyházától

A labdarúgó NB II. 25. fordulójában az éllovas Nyíregyháza vendége volt a Szeged-Csanád GA, amely Balmazújvárosban gól nélküli eredményt ért el.

Mádi József

A szegedi kapus Molnár-Farkas Tamás (jobbról) magabiztosan őrizte a kaput.

Fotó: Karnok Csaba

Itt az idő, most vagy soha!

Ezt a feliratot feszítették ki a szegediek meccset megelőző edzésén, már Balmazújvárosban a szurkolók, ezzel emlékezve az ünnepre, illetve ezzel biztatva a csapatot a hosszú évek óta áhított NB I. elérésére.

Mit kezd a labdarúgó NB II. (egyik) leggólerősebb csapata (a Nyíregyháza és a Vasas is 51 gólos) a legjobban védekezője (a Szeged 15 gólt kapott eddig a meccsig) ellen? Ez egy fontos kérdés volt a meccs előtt, amely a forduló rangadójának számított. A szegediek megint szép sorozatot építettek, hiszen az ezelőtti négy mérkőzésen nem találtak a kapujukba.

Három gólerős játékosa nélkül lépett pályára a hazai alakulat, hiszen Géresi Krisztián, Ramos Bouard és Nagy Dominik sem állhatott Tímár Krisztián rendelkezésére, viszont a volt szegedi Temesvári Attila ott volt a kezdőben hazai oldalon.

Mozgalmasan alakult a mérkőzés első negyedórája, hiszen mindkét alakulat eljutott a másik 16-osáig, ám a kapusoknak csak a labdák lehúzásával kellett foglalkoznia. A vendégek főleg a 16-os körüli szabadrúgások révén jutottak lehetőséghez, ám ezek nem találtak fejeket.

Az első félidő második felében egyértelműen a Nyíregyháza volt aktívabb: a 25. percben Kovácsréti Márk került komoly helyzetbe, de öt méterről mellédurrantott, majd a 30. percben Alaxai Áron fejelte szöglet után Molnár-Farkas Tamás kezébe a labdát. A 37. percben megint Kovácsréti került lövőhelyzetbe a 16-os vonalán, ám laposan a bal sarok mellé lőtt, aztán a 43. percben Farkas Bendegúz az öt és felesen belülre érkezve tisztán tüzelhetett, de nem talált kaput.

A játékvezető több alkalommal is elnéző volt a hazai kapitány, Baki Ákos vagy Novák Csanád könyökösei esetében, de amikor a szünet után az 52. percbe Simon Ádám a szegedi kispadról reklamált, azonnal előhúzta a piros lapot.

Az 59. percben Sigér Ákos került szembe a kapuval, de a 11-es ponton rosszul találta el a labdát, amely mellédöcögött. A folytatásban erősödött a nyíregyházi nyomás, egyre több időt töltöttek a hazaiak a szegediek térfelén.

A 76. percben végre megérkezett az első vendég lövés is, sajnos Márkvárt Dávid 20 méterről kapásból ellőtt labdája ment jócskán a kapu mellé. 

A hajrá egyértelműen a szegedieké volt, ebben a szakaszban már ők voltak aktívabbak az ellenfél térfelé, ám Dala Martinnak nem volt komolyabb dolga.

Az utolsó percekben megint a nyírségi alakulat kezdeményezett többet – ez is jelezte, a góltalanság ellenére mennyire lüktető meccset produkáltak a felek –, a 90+1. percben Márkvárt bal lábas lövése után ment éppen csak mellé a labda, így végül megmaradt a 0–0-s végeredmény. 

 A szegediek immár egymás után öt mérkőzésen nem kaptak gólt, összességében pedig 467 perce érintetlen a hálójuk, miközben idegenben még veretlenek ebben a bajnokságban.

Nyíregyháza–Szeged-Csanád GA 0–0
Merkantil bank labdarúgó NB II., 25. forduló. Balmazújváros, 300 néző. Vezette: Kovács Imre (Aradi József, Sinkovicz Dániel).
Nyíregyháza: Dala – Baki, Alaxai, Temesvári (Gengeliczki, 84.), Farkas B. – Kesztyűs, Sigér Á., Nagy B. – Gresó, Novák Cs. (Beke, 80.), Kovácsréti. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi, Horváth M., Kővári – Haris (Nyári, 90+3.), Márkvárt, Bíró B. – Papp Á. (Óvári, 83.), Borvető (Gajdos, 87.), Palincsár. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában