Szombaton Répcelakon szerepel a csapat

2024.04.11. 13:52

Folytatás a kupában

A férfi tekecsapat szuperliga befejezése után a magyar kupában folytatja szereplését a Szegedi TE együttese, amely szombat 12 órától Répcelakon lép pályára a negyeddöntő első mérkőzésén.

Mádi József

Kiss Norbert a bajnokság után a magyar kupában is címet védene.

Fotó: Gémes Sándor

Két bajnoki dobogós csap össze a férfi tekecsapat magyar kupa negyeddöntőjében. A bajnoki címét megvédő Szegedi TE ugyanis a sorsolás szeszélye révén összekerült a szuperliga harmadikjával, a Répcelakkal.

A sorozat ezen szakaszában ez igazán kiemelkedő párharc, hiszen a legjobb nyolc között rajtuk kívül még a Kaposvár, a Bábolna és a Győr (mindhárom szuperligás), a Sárvár (NB I., Nyugati csoport), a Szentgotthárd II. (NB II., Nyugati csoport) és a Salgóbátony (NB I., Keleti csoport) található.

A bajnoksággal ellentétben a kupában nem hat, hanem csak négy pár összecsapása után alakul ki a mérkőzés végeredménye, azaz még kevesebb a lehetőség a hibázásra.

A bajnokságban a Szeged kétszer is legyőzte a vasiakat: Répcelakon igen izgalmas mérkőzésen 5:3-ra, míg hazai pályán szintén ez volt a végeredmény, azaz nem vár egyáltalán könnyű kirándulás és dupla csata a Tisza-partiakra.

A kupában a Szeged kiemelt volt, majd az előző körben a Szankot búcsúztatta két sikerrel.

A párharc két mérkőzésből áll, a visszavágót későbbi időpontban rendezik majd Szegeden, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

A kupa négyes döntőjét június 1-jén és 2-án rendezik, a helyszín még nem ismert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában