Helyi sport

2024.04.08. 13:23

Idővel szebben csillog majd az ezüstérem a Szedeáknak - GALÉRIA

Az első félidő végén nem tudta megtartani 11 pontos előnyét az SZTE-Szedeák a magyar kupa döntőjében. Akárcsak 2022-ben, ezüstérmet nyert a szegedi csapat, amelynél egy pár nappal később bizonyára más megvilágításba kerül majd a Budapesten elért eredmény.

Vajgely Pál

A fehérmezes szegediek két év elteltével ismét ezüstöt nyertek a kupában.

Fotó: Dömötör Csaba

Míg 2022-ben két nagyon komoly mérkőzés után, addig 2024 áprilisában a Falco elleni győzelmet követően készülhetett a másnapi döntőre az SZTE-Szedeák a Zsíros Tibor magyar kupában. Ez, valamint a szombathelyiek ellen mutatott nagyszerű játék is bizakodással tölthette el a szegedieket a finálét megelőzően. 

A 17. percben pedig egyre inkább reménykedhettek a Szedeák szurkolói (akik bizony igen népes létszámban voltak jelen a BOK csarnokban), hogy ez a döntő meglehet: 47–36-nál ugyanis 11 ponttal vezettek Balogh Szilárdék. A Szolnok viszont négy pontra visszajött a nagyszünetre, majd egy nyolc-nullás futással kezdte a harmadik negyedet, védekezésben jelentősen feljavult, sokkal több lepattanót szedett, és bizony azok a bizonyos extra dobások rendre kiperdültek szegedi oldalon, amelyek a Falco elleni bravúr alkalmával megvoltak.

Összességében most csalódott vagyok, mert azt gondolom, volt esélyünk. A második negyed végén, de leginkább a harmadik negyed elején másfajta Szolnokot láthattunk a pályán és erre rosszul reagáltunk, nem volt válaszunk az agresszív védekezésre. A dobások sem úgy ültek, mint az elődöntőben, sokat hibáztunk, ennek következtében a védekezésünk is kissé szétesett, elfáradtunk. Büszke vagyok a srácokra, negyven percen keresztül küzdöttünk, megtettünk mindent azért, hogy miénk legyen az aranyérem, sajnos nem sikerült megszerezni – mondta Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Bognár Kristóf egyike volt azoknak a játékosoknak, akik a 2022-es döntőben is pályára léptek. Rajta kívül Balogh Szilárd és Mayer Ákos játszott két évvel ez előtt is, valamint az akkori keret tagja volt Polányi Kristóf is, aki most sérülése miatt nem játszhatott. A szegediek erőcsatára nagyszerűen kezdte a döntőt, és nagy szerepet játszott a több mint tízpontos előny kiépítésében, ám végül ugyanúgy, mint két éve Debrecenben, most is ezüstérem került a nyakába a döntőt követően.

 

Köszönet a szurkolóinknak, mert nagyon szép létszámban kísértek el és biztattak minket. Örülök nagyon az éremnek, nem a legkönnyebb ágon kerültünk be, de van hiányérzetem. Két éve két nagyon erős ellenféllel játszottunk, mielőtt a döntőbe kerültünk volna. Azt éreztem, ez a Szolnok jobban megfogható, mint a két évvel ezelőtti, de a második félidőben kihasználták az üresjáratainkat, ritmusba kerültek, és átléptek rajtunk. Sajnálom, hogy nem tudtunk egy végletekig kiélezett meccset játszani. Ha úgy kaptunk volna ki, lehet, hogy most még jobban fájna, de valahogy akkor vigasz lenne, hogy ott lihegtünk végig a nyakukban. Egy ilyen kiscsapattal ilyen közel lenni egy aranyéremhez, ritkán adatik meg. Kétszer volt lehetőségem átélni egy ilyet, nagyon szerettem volna megnyerni a döntőt, ezért jobban fáj ez az egész, mint 2022-ben. Akkor ráadásul a play-offra készültünk, most az alsóházi rájátszásra, így hátrafele kell néznünk. Nagyon fontos lesz az elkövetkezendő időszak. Még lehet ez egy nem rossz szezon, nagyon nagy hullámhegyek és völgyek voltak jellemzőnk ránk. Talán magunkkal is elhitettük, hogy ott lehetünk a top négy-öt-hat csapat között, lelkileg nagyon megterhelő szezonunk van – összegzett a lefújást követően Bognár Kristóf.

Ami a folytatást illeti, szombaton már az alsóházi rájátszás küzdelmei kezdődnek, az első fordulóban szombaton 18 órától a Paksot fogadja majd az immáron kétszeres magyar kupa-ezüstérmes SZTE-Szedeák.

SZTE-Szedeák–Szolnoki Olajbányász 80–96 (27–23, 20–20, 15–33, 18–20)
Zsíros Tibor férfi kosárlabda magyar kupa, döntő. Budapest, BOK csarnok 2000 néző. Vezette: Földházi, Benczúr, Farkas G.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 18, Locke 11/3, Cohill, Bognár 11/3, Lake 9. Csere: Balogh 2, Bailey 17/6, Mucza 3, Zsíros 9/9, Mayer, Bella, Csornai. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Szolnoki Olajbányász: JOVANOVICS 17, Eads 12, Lukács 12, Rudner 9/9, WIGGINS 18. Csere: THOMAS 14/3, Pallai, Révész 2, Pongó 5/3, Durham 7/3, Sebők, Vincze. Vezetőedző: Oliver Vidin.
Kipontozódott: Lake (35.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában