Idegenben szerepelnek az NB III.-asok, itthon játszik a Szeged-Csanád GA

2024.04.12. 14:10

Kemény ellenfél érkezik

A Csongrád-Csanád vármegyei NB.-s labdarúgócsapatok közül a Szeged-Csanád GA vasárnap 17 órától fogadja a Haladást, míg az NB III.-as HFC a Kecskemét II., a Szeged-Csanád GA II. pedig a Honvéd II. vendége lesz szintén vasárnap 11 órától.

Mádi József

A szegedi Papp Áron (jobbról) lendülete fontos lenne a Haladás ellen.

Fotó: Gémes Sándor

A labdarúgó NB II. legtöbb színes lappal rendelkező csapata érkezik a Szent Gellért Fórumba vasárnap 17 órától a bajnokság 28. fordulójában. A statisztikák alapján a szombathelyi Haladás a sárga (65-ször mutatták fel a játékosainak) és a piros lapok (6 alkalommal állítottak ki vasi labdarúgót eddig) területén is első a mezőnyben – mondhatjuk, hogy kétes dicsőség. 

A szegediek ennél sokkal jobb mutatókban vezetnek statisztikát: egyrészt a legkevesebb gólt kapták (17-et), illetve a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést is magukénak tudhatják (16-szor nem vette be az ellenfél a hálójukat).

– A Honvéd elleni fontos győzelmet követően feltöltődve vághatunk neki az újabb kihívásnak. Egy rendívül agresszív csapatot fogadunk. A Haladás eredménycentrikusan futballozik és mindemellett számos helyzetet kialakít. Fel kell készülnünk arra, hogy nyomás alatt is jó teljesítményt nyújtsunk. Gyorsan kell döntenünk a pályán. A labda nélküli mozgás és az üres területek támadása mellett a védekező reakció is hangsúlyos. Hiszem, hogy megvan a kapacitásunk erre és a szurkolóink támogatásával sikeresek lehetünk, még akkor is, ha egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

A labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjában szereplő mindkét Csongrád-Csanád vármegyei alakulat vasárnap 11 órától lép pályára, és mindkettő nyerhető meccsen szerepel. A Hódmezővásárhelyi FC Kecskeméten a helyi NB I.-es tartalékegyüttes ellen játszik. Az utóbbi időszakban a hazaiak többször is bátran engedtek el az első osztályú keretből labdarúgókat az NB III.-ba (például Májer Milánt, Leonit, a felépült Nikitscher Tamást, Banó-Szabó Bencét), és ha ez most is így alakul, akkor nagyon nehéz dolga lesz Antal Krisztián együttesének. 

A Szeged-Csanád GA II. alsóházi rangadót játszik Budapesten, a Honvéd II. ellen, és ha netán nyerne, illetve a HFC is győzne, még közelebb kerülne a bent maradáshoz a Tisza-parti csapat. Bilics Igor együttese jó formában várhatja a 24. fordulót, hiszen idén már 10 pontot szerzett az NB III.-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában