A Szeged az OSC vendégeként kapott ki

2024.04.21. 17:20

Megszakadt a Metalcom Szentes jó sorozata

Véget ért a három mérkőzés óta tartó hazai győzelmi sorozata a Metalcom Szentesnek, miután 15–11-re kikapott az Egertől helyosztón, míg a Zue.hu Szegedi VE az OSC vendégeként kapott ki 12–8-ra.

Becsei Dávid

Hajdú Attila négy gólja is kevés volt a Szentesnek az Eger ellen, hogy pontot szerezzen.

Fotó: Vidovics Ferenc

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban 4:4-re áll a Szentes és az Eger a férfi vízilabda OB I.-ben, miután a hevesiek a meccs nagyobb részében vezetve, 15–11-re győztek idegenben. A tét, hogy melyik csapat játszhat az UVSE–Miskolc győztesével – 6:3-ra állnak, miután a borsodiak nyertek a Komjádiban – a 9. helyért.

– Gratulálok az Egernek, mert sokkal jobban játszottak, mint mi. A különbséget az jelentette, hogy Murisicset nem tudtuk semlegesíteni, kiválóan támadott ellenünk, valamint a vendégek játéka nem ingadozott. A miénk viszont igen, voltak benne jó és rossz pontok egyaránt, de az Eger rendszerint megtartotta a lélektanilag fontos egy-kétgólos különbségét. Furcsa helyzet, de a legtöbbet a vesztes meccsekből lehet tanulni, ebből pedig nekünk eddig idén nem volt. Egerben lesz még egy lehetőségünk javítani, bízom benne, hogy ebből a vereségből tudunk annyit tanulni, ami megadja az esélyt, hogy továbbjuthatunk ebből a párharcból – értékelt a Szentes trénere, Kis Gábor a vereséget követően.

Rémálomszerűen kezdte OSC elleni találkozóját a Szeged, hiszen a fővárosiak 7–1-re nyerték meg az első negyedet. Ezt követően viszont sokat változott pozitív irányba a szegedi védekezés, a harmadik és negyedik negyedet ráadásul megnyerték Sántáék, a meccset viszont az OSC 12–8-ra. Az 5–8. helyért a Szeged 0:6-ról kezd a Honvéd otthonában az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban.

– Gratulálok az OSC-nek a négy közé jutásért. Nagyon jól reagáltak arra, hogy ez már a meccs előtt biztossá vált. Felszabadultan vízilabdáztak az első negyedben, mi pedig hitehagyottan. Utána viszont nagyon szépen, extrán, vízilabdáztunk. Jellemző a csapatomra, hogy egy 1–7-es negyed után produkálunk három olyat, amit megnyerünk egy OSC-szintű együttessel szemben. Hátul olyan energiákat tettünk a védekezésbe, amiből építkezhettünk támadásban. Az első negyedben mutatott játékunk méltatlan volt a szegedi vízilabdához és a felsőházhoz. A másodiktól mutatottból viszont építkezhetünk, mert nem szeretnénk a nyolcadik helyen zárni a bajnokságot – hangsúlyozta Kiss Csaba, a Szeged vezetőedzője.

Metalcom Szentes–Eger 11–15 (2–5, 4–3, 2–4, 3–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., rájátszás a 9–12. helyért, 1. mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Varga M., Tordai.
Szentes: Kovács B. – Asanin 2, Bozó, Vékony, Csorba 1, Kürti-Szabó M., Hajdú 4. Csere: Pászti (kapus), Pethe, Magyar, Szatmári 1, Vismeg B. 1, Biros B. 2, Makán R. Vezetőedző: Kis Gábor.
Eger: Krémer – Biros S., Sári A., Szalai G. 2, Spitz, Murisic 4, Krijestorac 3. Csere: Rádli 2, Sudár, Dóczi, Gólya 2, Molnár G. 2. Vezetőedző: Biros Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 8/7.
Ötméteresből: 3/2, ill. 3/3.
Kiállítva cserével: Szatmári, Vékony.

OSC–Zue.hu Szegedi VE 12–8 (7–1, 2–1, 1–3, 2–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., középszakasz, felsőház, 7. forduló. Budapest, Nyéki Imre Uszoda. Vezette: Csanádi, Fodor.
OSC: Bisztritsányi – Szalai P. 1, Várnai 1, Vigvári Vi. 3, Baksa B. 1, Rossi 3, Hárai. Csere: Grieszbacher (kapus), Gaszt, ten Broek 1, Tóth M., Salamon 1, Török, Aranyi M. 1. Vezetőedző: Varga Dániel.
Szeged: Danka – Sánta 1, Bóbis 1, Nagy M., Kürti, Sziládi 2, Horváth V. Csere: Gyovai (kapus), Pörge, Tóth Gy. 1, Varga M. 1, Horváth Zs. 1, Leinweber 1, Kasza. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 9/3.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában