Férfi vízilabda OB I.

2024.04.13. 18:35

Megszületett az első szegedi siker a felsőházban – GALÉRIA

Küzdelmes mérkőzésen, kiélezett hajrát követően 11–10-re legyőzte a Kaposvárt a Tiszavirág Sportuszodában a Zue.hu Szegedi VE, amivel a férfi vízilabda OB I., középszakaszának utolsó előtti fordulójában megszerezte első pontjait a felsőházi rájátszásban.

Becsei Dávid

Leinweber Olivér (a labdával) négy gólt lőtt a Kaposvár ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Nehezen indult be a gólgyártás, öt perc játékot követően a vendégek szereztek először vezetést. Innentől viszont sűrűn rezdült a háló. Még 2–1-nél is a vendégek jártak előrébb, de az első negyed végén már a Szeged, 3–2. A Kaposvár hamar elvesztette a szentesi származású Pellei Frankot, akinek egy szerencsétlen szituációban belenyúltak a szemébe és felszakadt a szemhéja, orvosi ellátásra szorult.

Akadtak hibák mindkét oldalon, de általánosságban elmondható, a hazaiak azért pontosabban vízilabdáztak. Fontos pillanatokban védett Danka Benedek is, így egy minutummal a nagyszünet előtt már 6–3 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben a szegediek is elvesztették Kürti Dominikot, akit rosszullét miatt kellett az orvosoknak kezelésbe venni. Zárkózott és tapadt a Kaposvár a Szegedre, de egyenlíteni egyszer sem tudott. 

Az utolsó nyolc perc 9–8-ról indult. A küzdelem dominált, a hazaiak nem tudták megszilárdítani előnyüket, a vendégek pedig a “levegőben lógó” egyenlítő találatot nem tudták sokáig belőni. Az utolsó három percbe lépve sikerült, 10–10. Negyvenhárom másodperccel a vége előtt Nagy Márton vágott nagy gólt a rövidbe, 11–10. A végén még egy büntetőből biztosíthatta volna be a hazai sikert, de a lécen csattant, a kaposváriak pedig már nem jutottak lövésig a háralévő tizenöt másodpercben.

A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában a Szeged jövő szombaton az OSC vendége lesz.

Kiss Csaba: – A megsérült játékosoknak jobbulást kívánok és mihamarabbi visszatérést. Ebben a mérkőzésben a vízilabda minden szépsége és csúnyasága benne volt, de a legfontosabb, hogy győztünk. Ezt annak köszönhetjük, hogy a játékosaim elképesztően vágytak már a sikerre. Nem szeretném Baj Marcell védőügyvédjét eljátszani, de egy ilyen hőfokú találkozón benne van, hogy a győzni akarás túlfűt valakit és ilyen fegyelmezetlenséget követ el. Aki látott már Szeged–Kaposvár meccset, az hozzászokhatott, hogy ezekben a párharcokban egy az egy ellen nem finomkodnak egymással a játékosok. Ma sem volt ez másként, de a végén mi jöttünk ki jobban belőle. Rengeteg hibával vízilbdáztunk, de jó hír, hogy így is nyertünk.

Zue.hu Szegedi VE–Kaposvári VK 11–10 (3–2, 3–2, 3–4, 2–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., középszakasz, felsőház, 5. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 100 néző. Vezette: Kun, Vogel.
Szeged: Danka – Sánta 2, Bóbis, Nagy M. 3, Horváth Zs., Kürti 1, Sziládi. Csere: Pörge, Tóth Gy. 1, Klár, Leinweber 4, Horváth V., Kasza.  Vezetőedző: Kiss Csaba.
Kaposvár: Kósik – Aranyi A. 1, Kakstedter 2, Pellei F., Baj, Vindisch, Juhász-Szelei 3. Csere: Dőry Farkas 2, Berta 1, Fülöp 1, Palatinus, Vadas, Somogyvári. Vezetőedző: Surányi László.
Gól – emberelőnyből: 17/9, ill. 9/3.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.
Kiállítva 4 percre: Baj.
Kipontozódott: Horváth Zs., Tóth Gy., ill. Fülöp, Palatinus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában