Szerdán 18 órától: OTP Bank-Pick Szeged–Ferencváros

2024.04.08. 16:00

Pick Szeged: a bajnoki döntő lesz a tét a Ferencváros ellen

A zöld-fehérek nemzetközi szereplése miatt februárról elhalasztott NB I.-es mérkőzést pótol holnap este az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Pick Arénában a negyedik helyen álló Ferencváros ellen.

Becsei Dávid

Sostaricék amennyiben nyernek, akkor matematikailag is biztosítják helyüket a bajnoki döntőben.

Fotó: Karnok Csaba

Hat mérkőzése van még hátra az alapszakaszból az OTP Bank-Pick Szegednek a férfi kézilabda NB I.-ben. Amennyiben Bánhidi Bencéék megnyerik a soron következő, Ferencváros elleni rangadójukat szerdán 18 órától, akkor a többi eredménytől függetlenül megismétlődik a mindenki által várt bajnoki döntő a címvédő Telekom Veszprém és a Szeged között.

Sűrű napokat élnek. A Bajnokok Ligája-búcsú után egy új szakasz kezdődött a Pick szezonjában, amelynek első fő állomása a május 18-19-i magyar kupa négyes döntő lesz Tatabányán. Kárpáti Krisztián vezetőedző most már erre készíti fel csapatát. A bajnokságban viszont még egy győzelemre szüksége van ahhoz a Tisza-partiaknak, hogy matematikailag is biztosítsák a helyüket az egyik fél második győzelméig tartó fináléban.

A Szeged és a Ferencváros közös történelme az egyik legrégebbi a férfi kézilabda NB I.-ben, ugyanis amint arra előbbi klub is rámutatott, 1976 májusában találkoztak először egymással. Akkor még Szegedi Volánként szerepeltek, 18–17-re győztek az újszegedi sportcsarnokban a hazaiak az FTC ellen. Most egy szegedi győzelem bajnoki döntőt érne, ugyanis akkor a Tatabánya – hétvégén éppen az FTC otthonában játszottak 27–27-et – már csak beérni tudná pontszámban a Picket, megelőzni nem, pontegyenlőségnél pedig egymás ellen két győzelemmel jobban áll az OTP Bank-Pick Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában