Szegedi hírek

2024.05.15. 14:44

Díjaztuk 2023 legjobbjait - Fotók

A Délmagyarország online-felületén, a delmagyar.hu oldalon négy kategóriában hirdettük meg a 2023-as év sportolója versengést, amelynek végén az olvasóink szavazatai alapján hirdettük ki a győzteseket. A négy kategóriában első helyen végzett sportolókat a Délmagyarország székházában köszöntöttük.

Delmagyar.hu

A díjazottak csoportja a szerkesztőségünk előtt.

Fotó: Karnok Csaba

Sorrendben másodszor bíztuk az olvasóinkra a döntést: ki legyen az év sportolója Csongrád-Csanád vármegyében? A legelején a négy kategóriában (egyéni férfi és női, csapat férfi és női) öt-öt jelöltet állítottunk, majd közülük választhatott a közönség. Az egy hónapos átfutási idő végén pedig kiderült, a szavazatok alapján ki lett a legjobb a saját területén.

A női egyéni kategóriában a Combat "D" SC világbajnok kick-box-versenyzője, Nagy Rita végzett az élen, aki edzőjével, Stricz Richárddal érkezett meg szerkesztőségünkbe a díjátadóra.

Hatalmas megtiszteltetésként értékelem ezt az elismerést. Nagyon örültem a végeredménynek, és azért is boldog vagyok, mert sokan örülnek a sikereimnek, ráadásul időt szántak rám, és minden nap szavaztak. A legelső, akinek szóltam, hogy nyertem, az edzőm volt, de meglehet, hogy volt, aki még hamarabb értesült az első helyemről. A családból szóltak, a kollégák is jelezték, hogy megnyertem, szóval elég sok helyről kaptam a visszajelzéseket. Először el sem hittem, hogy ez megtörtént

 – nyilatkozta Nagy Rita, a szegedi klub kiválósága.

A férfi csapatok között a Hódmezővásárhelyi FC NB III.-as labdarúgói kapták a legtöbb szavazatot.

– A három éve elindított utat szeretnénk követni. Hatalmas megtiszteltetés, hogy megkaptuk ezt a díjat, hiszen korábban olyan csapat nyert több alkalommal is, mint az OTP Bank-Pick Szeged. Szisztematikusan építkezünk, a tavalyi ezüstérem után kicsit vonzóbbak is lettünk. Több mint 30 éve együtt focizunk, együtt vagyunk a klubvezetéssel. Visszacsábítottuk az embereket a nézőtérre, ezt szeretnénk meghálálni nekik a folytatásban – mondta Szűcs Róbert, a HFC sportigazgatója.

A női csapatoknál a Szentesi VK ifjúsági csapata került az első helyre.

A Szentesi Vízilabda Klub óriási hagyományokkal rendelkezik, zászlóshajója a városnak. Azért örülünk ennek a díjnak, mert ez is egyfajta elismerése annak a munkának, amelyet elvégeznek a lányok és a szakmai stáb évről évre. Minden korosztályunk bekerült a legjobb négy közé a 2022–2023-as szezonban. Ez egy ilyen pici klubnak, mint a miénk, hatalmas siker. Büszkék vagyunk magunkra, a játékosokra és a klubra, köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott

 – hangsúlyozta Matajsz Márk, a Szentesi VK ifjúsági csapatának vezetőedzője.

Az esemény negyedik díjazottja, az ifjúsági ökölvívó világbajnoki ezüstérmes Gémes Levente tanulmányi kötelezettsége miatt nem tudott részt venni az eseményen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában