Helyi sport

2024.05.14. 16:00

Felszabadultan játszhat az SZTE-Szedeák Oroszlányban

Néhány nap maradt hátra a 2023-24-es szezonból az SZTE-Szedeák számára. A bennmaradást múlt szombaton bebiztosító Tisza-partiak szerdán 18 órától a hasonló helyzetben lévő Oroszlány vendégeként lépnek pályára.

Vajgely Pál

Legutóbb itthon legyőzte, idegenben viszont még nem örülhetett az Oroszlány ellen az SZTE-Szedeák.

Fotó: Gémes Sándor

Megkönnyebbülten vághatott bele az utolsó hét munkájába az SZTE-Szedeák férfi kosárladacsapata. Mivel Balogh Szilárdék egy óriási fordítást követően nyerni tudtak a Kecskemét vendégeként, így az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül már biztosan ott lesznek az élvonal jövő évi mezőnyében is. 

A szezon utolsó hetében viszont még két idegenbeli meccs vár a Tisza-partiakra. Komoly tétje nincs a mai, oroszlányi bajnokinak, hiszen az OSE is bebiztosította már a bennmaradását, a végső helyezések szempontjából viszont még közel sem mindegy, milyen eredmény születik ma a Krajnyik Akác sportcsarnokban. Még az Oroszlány és a Szedeák is lehet kilencedik, azaz az alsóház élén végezhet mindkét gárda, erre a Szedeáknak csak akkor van esélye, ha mindkét hátralévő meccsét megnyeri. 

Egyben történelmi pillanat lenne, ha nyerne Oroszlányban a Szedeák, hiszen ez még nem sikerült a szegedi csapatnak: az eddigi négy idegenbeli meccsből mindet elveszítette a Tisza-parti gárda – miközben hazai pályán jól megy az OSE ellen. Legutóbb április 24-én kereken 20 ponttal, 98–78-ra nyert a Szedeák az újszegedi sportcsarnokban az Oroszlánnyal szemben, az OSE hagyományosan erős hazai pályáján viszont még nem örülhetett győzelemnek. Ha ezt viszont most megtenné, akkor bár azonos pontszámmal végezne a két csapat a szezon végén, de az egymás elleni eredmények miatt a Szedeák végezne jobb helyen. 

Bizonyára a szerdai meccsen mindkét oldalon nagyobb szerepet kaphatnak a fiatalok, és nem feltétlenül az eredmény lesz elsősorban a fókuszban. Az Oroszlány számára ez a találkozó lesz a szezon utolsó hazai fellépése, ez még jelenthet plusz motivációt a szezon végén a hazaiaknak. 

A szerdai napon a playout alsóházában sorsdöntő mérkőzést is rendeznek, hiszen a Kecskemét a Kaposvárt fogadja. Amennyiben a kecskemétiek megnyerik a meccset, akkor biztossá válik, hogy a Kaposvár búcsúzik az A csoporttól a szezon végén, viszont ha a somogyiak nyernek, akkor az utolsó fordulóra marad majd a döntés, hogy a két csapat közül melyik esik ki az élvonalból. A szombaton esedékes, utolsó játéknapon egyébként az SZTE-Szedeák éppen Kaposvárra utazik majd, de hogy egy éles, vagy egy tét nélküli mérkőzésre, az majd csak szerda este derül ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában