Az újabb negyedik hely igazolja, hogy élcsapat a Szeged-Csanád GA az NB II.-ben

2024.05.27. 09:29

Lehet építeni a védekezésre

A pécsi döntetlen nem befolyásolta a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgóinak végső helyezését a 2023–24-es szezonban: a csapat sorrendben harmadszor zárt a negyedik helyen, ezzel is bizonyította, hogy folyamatosan ott van a legjobbak között, azonban egy pici még hiányzik a nagy ugráshoz.

Mádi József

Bár kevés volt a veszélyes pécsi helyzet, de azért figyelni kellett a szegedi kapu előtt.

Fotó: Löffler Péter

Negyedik hely. 

Mondhatjuk, hogy megszoktuk a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatától, hogy a bajnokság végén ebben a pozícióban zár, hiszen ezzel együtt immár sorrendben harmadszor fejezte be a szezont ezen a helyen.

Ha a három bajnokságot összehasonlítjuk, akkor az előző kettőben 38, míg most 34 mérkőzésen lehetett pontokat szerezni. A százalékos mutató a megszerezhető pontok szempontjából a 2021–22-es évadban 57,89 (összesen 66 pontot gyűjtött a csapat), a 2022–23-as bajnokságban 56,14 (64 pont), míg a frissen befejeződött szezonban 58,82 (60 pont) százalék volt – ha csak minimálisan is, de a három közül a legutóbbi sikerült a legjobban.

A szegedi csapat két statisztikai mutatóban is a legjobb volt: a legkevesebb gólt kapta (34 mérkőzés/23 találat) és a legtöbb kapott gól nélküli találkozót hozta le (18 meccsen érintetlen maradt a Molnár-Farkas Tamás, Takács János alkotta duó mögött a háló, ez több mint a bajnoki fele).

Az utolsó bajnoki, a Pécs elleni idegenbeli találkozón szinte pontosan azt a képét mutatta a csapat, mint amit oly sokszor láttunk a szezon során. Sokáig nem tudott mit kezdeni a zártan védekező ellenféllel szemben, hiány volt jelentős a labdabirtoklás. Ráadásul az első kapu előtti lehetőségéből rögtön vezetett is a rivális, majd ment előre a szegedi alakulat, és végül legalább az egy pontot sikerült megmenteni. 

– Ha az ellenfél vezet, akkor a támadó számíthat arra, hogy lesz lehetősége beszállni a kispadról, szeretem ezeket a szituációkat. Kerestem azokat a területeket, ahova befuthatok és gólhelyzetben megtalálhat a labda, a két lehetőségből az egyik kimaradt, a másik bement – mondta Borvető Áron, a szegediek egyenlítő góljának szerzője.

Szomorú nap ez a magyar labdarúgásban, hiszen a Pécs és a Haladás is búcsúzik a másodosztálytól, szükség van ezekre a fellegvárakra. Kontrolláltuk a meccset, de egy pontrúgásból a semmiből gólt kaptunk. Az egyenlítésünk után volt lehetőségünk a győzelem megszerzésére, hiszen lezárhattuk volna a mérkőzést a kontráinkból – nyilatkozta a pécsi mérkőzés után Germán Tamás, a szegedi klub csapatmenedzsere. 

Az utóbbi két mondatból is látszik, hogy a meccs mellett az egykori szegedi kedvenc messzebbre tekintett, mint maga a pécsi döntetlen. A Haladás nem kapta meg a következő szezonra szóló licencet, míg a Pécset az sem mentette volna meg, ha győz a Tisza-partiak ellen.

A szombathelyiek adminisztratív úton történő várható kiesésével megnyílt az út a négy közül három NB III.-as bajnok feljutására még az osztályozók előtt. Az biztos, hogy a két párharc két győztese feljut, rajtuk kívül pedig a legjobb eredménysorral rendelkező két kieső egyike is másodosztályú lesz. Azaz a Putnok, Békéscsaba, Tatabánya, Szentlőrinc négyesből csak egy marad le az NB II.-ről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában