Hátrányban volt a Szeged-Csanád GA, végül Borvető Áron gólja egy pontot ért

2024.05.26. 18:53

Mecseki pontszerzéssel búcsúztak

Hátrányból egyenlített, végül 1–1-es döntetlent ért el a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata Pécsen. Ez az eredmény azt jelentette, hogy a mecsekiek kiestek a másodosztályból.

Mádi József

Palincsár Martin az új szerepkörében jól futballozott Pécsen.

Fotó: Gémes Sándor

Haris Attila ötödik sárga miatt eltiltott volt, Szilágyi Zoltán és Nyári Patrik sérüléssel bajlódik, Tóth Bence betegséggel küzd, így soha nem látott összeállításban szerepelt a Pécs szempontjából rendkívül fontos meccsen a szegedi védelem. Könczey Márk került középre Horváth Milán mellé, jobb oldalon Gera Norbert, a balon Palincsár Martin kapott lehetőséget.

Az első negyedóra legkomolyabb eseménye Gera Norbert nevéhez fűződik, aki egy belépő után maradt a földön, végül tudta folytatni a játékot. A Pécs ebben az időszakban nem akarta mindenáron megnyerni a mérkőzést, inkább hagyta a Szegedet építeni.

Ennek szellemében meglepetésként hatott, hogy a 33. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat: a bal oldali 16-s sarkáról érkezett középre a labda szabadrúgásból Hudák Martin révén, és középen érkezett Szekszárdi Tamás, aki közelről a hálóba kotorta a labdát, 1–0.

Az első szegedi lehetőségre egészen a 45. percig kellett várni, amikor Magyar Zsolt beadása után a pécsi nevelésű Márkvárt Dávid érkezett a röviden, és föléfejelte a labdát.

Rengeteg hiba jellemezte a második félidő elejét, majd a 60. percben Szabó Máté lövésénél Könczey a gólvonal előtt rúgta el a labdát. A szegedi fölény ezúttal is megvolt, ám ez meddőnek bizonyult helyzetek nélkül. A Pécs a 65. perc környékén szabadult ki először a saját kapuja előteréből.

A hajrához érkezve a 75. percben Földi Dominik indult meg a félpályánál, önzetlenül középre adta a labdát, amely Borvető Áron háta mögé érkezett, így estében nem jól irányítva a lefelé bontó Helesfay Donát lábát találta el a 11-es pontról.

Két perc múlva Harsányi István kapott remek labdát a jobb oldalon, a 16-oson belülre érkezve lőtt, oldalhálót talált. A következő támadásból egyenlített a Szeged, amikor jobb oldali passz után Gajdos Zsolt csúsztatta Borvető elé a labdát, aki most már nem hibázott, és nyolc méterről nehéz mozdulatból a hálóba lőtt, 1–1.

A mérkőzés utolsó mozzanata Hudák nevéhez fűződött, aki jócskán fölélőtt – ezzel ért véget a meccs és a szezon is. 

A bajnok Nyíregyháza mellett még a második helyen végző Győr jutott fel az élvonalba, így a következő szezonban is lesznek például Szeged–Vasas mérkőzések az NB II.-ben. A már korábban kiesett Mosonmagyaróvár, Tiszakécske, Siófok trió mellett pedig a Pécs a negyedik együttes, amely elbúcsúzik a másodosztálytól – ha nyert volna a mecseki csapat, akkor is így történik, hiszen a BVSC Honvéd elleni gól nélküli döntetlenje a fővárosiak bent maradását jelentette.

Pécs–Szeged-Csanád GA 1–1 (1–0)
Merkantil bank labdarúgó NB II., 34. forduló. Pécs, 2000 néző. Vezette: Csonka Bence (Tóth II. Vencel, Vörös Dániel).
Pécs: Helesfay – Takács Zs. (Gera Z., 88.), Szekszárdi M., Hudák M. – Bachesz (Lacza, 77.), Harsányi I., Terbe, Miknyóczki, Majnovics – Szabó M. (Tóth-Gábor K., 76.), Rácz B. (Vas B., 61.). Vezetőedző: Mátyus János.
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Gera N. (Kővári, 55.), Könczey, Horváth M., Palincsár – Magyar Zs. (Bíró B., 65.), Gajdos – Papp Á., Márkvárt, Óvári (Földi, 65.) – Klausz M. (Borvető, 65.). Megbízott edző: Kapics Bekim.
Gólszerzők: Szekszárdi (33), ill. Borvető (78.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában