Módosították Londonban elért eredményét

2024.05.11. 14:55

Nagy Péter átvehette az olimpiai pontszerző helyért járó oklevelet

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén vehette át a londoni olimpián elért nyolcadik helyezéséért oklevelét a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter.

Becsei Dávid

Nagy Péter (jobbról) Schmitt Páltól vehette át a londoni olimpián elért nyolcadik helyezésért járó oklevelet.

Fotó: Nagy Péter családi archívuma

Március 21-én közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a magyar szervezettel, hogy Nagy Péter súlyemelő londoni olimpián elért tizenegyedik helyezését a nyolcadikra módosítja, ugyanis három sportolót kizártak előle doppingvétség miatt. Ez azt jelenti, hogy a +105 kilogrammosok mezőnyében 416 kilós teljesítményével pontszerző helyen végzett.

– Hatalmas öröm és óriási büszkeség számomra, hogy pontszerző helyre léptem előre. Azzal nem foglalkozom, hogy másokat miért zártak ki. Először nekem is hihetetlenül hangzott ez a hír, amikor először olvastam, így vártam a reggelt, hogy hívhassam Fábián László MOB-főtitkárt. Ő megerősítette az információkat, úgyhogy megkönnyebbültem – árulta el érdeklődésünkre Nagy.

A olimpiai nyolcadik helyért járó oklevelet ünnepélyes keretek között Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, illetve MOB-elnöktől vehette át. A pontszerző helyezéshez külön gratulált neki Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség korábbi elnöke is.

– Óriási büszkeség töltött el, amikor a jelenlévő tagok, sportolók és sportszakemberek sokasága gratulált és köszöntött a közgyűlés végén – mesélte. 

Nagy Péter az oklevelével, valamint Aján Tamás.
Fotó: Nagy Péter családi archívuma

Azzal kapcsolatban, hogy a párizsi ötkarikás játékokra nem sikerült kijutnia, úgy fogalmazott, fel volt készülve rá, mert látta, hogy milyen eredményre lenne hozzá szüksége.

– Az utolsó világkupa-fordulóra még erősödött a mezőny, az egyéni legjobb eredményem sem lett volna elég a kvalifikációhoz. A lelkiismeretem tiszta, becsülettel készültem az elmúlt három év során. Sajnos hátráltató sérüléseim akadtak, de ez előfordul a sportolók életében. Régen is előfordultak, csak most picit hosszabban elhúzódtak, de nem emésztem ezeken magam – jegyezte meg a tizenkilencszeres magyar bajnok, háromszoros olimpikon szegedi súlyemelő.

Nagy Pétert az elmúlt időszakban többször kínozták térdfájdalmak, a thaiföldi olimpiai kvalifikációs világkupától viszont vállsérülés miatt kellett visszalépnie.

– Sajnos a vállam még mindig nem jó, a spanyol csapatbajnoki fordulóban való szerepléseimet lemondtam. Éppen tegnap jártam orvosnál, most várom, hogy mikor mehetek MRI-re. A képalkotó vizsgálat után többet tudhatunk, de remélem, hogy őszre rendbe jövök és a magyar bajnokságon már gond nélkül emelhetek, mert a huszadik bajnoki cím a célom – fogadkozott Nagy Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában