Helyi sport

2024.05.29. 20:08

Szegeden védte meg bajnoki címét a Veszprém

Végig vezetve, 34–30-ra nyerte meg a bajnoki döntő második mérkőzését, ezzel pedig az aranyérmet is a címvédő Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a Pick Arénában az OTP Bank-Pick Szeged ellen.

Becsei Dávid

Borut Mackovsek két gólt lőtt, de összeszedett egy négyperces kiállítást is.

Fotó: Gémes Sándor

Érzelmekkel teli mérkőzéssel folytatódott a bajnoki döntő második felvonása. A kezdődobás előtt a tíz éve EHF-kupát nyert szegedi csapatot ünnepelte a közönség – délután pediga a szurkolói boltnál szelfit és aláírást kérni is lehetett tőlük –, a klubtól pedig egy emlékplakettet kaptak a játékosok. Itt volt a Pick Arénában Ilyés Ferenc, Vadkerti Attila, Jonas Källman, Tatai Péter, Ancsin Gábor, Hegedüs Márk, Gidai Máté, Czina József, Süli László, Porobic Haris és Marko Krivokapics. 

A 2014. május 18-án Berlinben EHF-kupát nyert Pick Szeged köszöntötték a 10 éves évforduló alkalmából a döntő előtt. 
Fotó: Gémes Sándor

Nem csak a kupagyőztes résztvevők miatt domináltak az érzelmek. Hatan biztosan utoljára húzták magukra szerdán este a szegedi mezt, tőlük egy molinóval köszönt el a hazai szurkolótábor. Ahogyan azt várni lehetett, a veszprémi meccsen súlyos fejsérülést szenvedett Dean Bombac nem lehetett ott a pályán. Ő a meccs folyamán a közösségi oldalán tette közzé búcsúlevelét, amelyben “a világ legszenvedélyesebb és leghűségesebb” szurkolóinak nevezte a szegedieket.

“Tapintani” lehetett a feszültséget az összecsapás első perceiben. A bevonulás során a Ligetvári-Bombac incidens miatt előbbit a szegedi közönség hatalmas fújjolása kísérte a pályára. Descat kiszorított szögből lőtt szélsőgóljával indult az első félidő, amely hasonlóan kezdődött mint a négy nappal korábbi. A Szeged hét a hat elleni támadásokat vezetett, de ezek túlságosan statikusnak bizonyultak, nehezen alakultak ki lövőhelyzetek. A 8. percben már 2–5 állt az eredményjelzőn. A játékrész középső szakaszába többször felkapaszkodott a Pick mínusz egyre, miközben a játékvezetők sűrűn osztották a kétperces kiállításokat. Remili és Bánhidi párban pihenhetett. Descat és Pesmalbek is kiállt, majd szinte rögtön Mackovsek egy szabálytalanság után reklamálásért még egyet kapott, így négy percen át létszámhátrányban volt a Szeged. A 15. percben 8–7-re vezetett a Veszprém, a 23.-ban viszont már 12–7-re. A szünetig kettőt eltüntetett a különbségből a Pick, 13–16.

A szurkolókon nem múlt semmi, hatvan percen át buzdították a szegedi  játékosokat.
Fotó: Gémes Sándor

Nagy erőket mozgósított a második játékrész elején még szorosabb meccsért a Szeged, de a hazai gólokra Remili válaszolt rendszerint villámgyorsan. Állandósult a három-négygólos különbség, ennél közelebb viszont egyszer sem kerültek a címvédőhöz, Mikler bravúrjai ellenére sem, így 2023 után 2024-ben is a Pick Arénában ünnepelhetett a Veszprém.

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 30–34 (13–16)
Férfi kézilabda NB I., döntő, 2. mérkőzés. Szeged, Pick Aréna. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Szeged: MIKLER – Sostaric 4/2, Garciandía 3, Martins 2, BÁNHIDI 4, Mackovsek 2, FRIMMEL 4. Csere: Imsgard (kapus), Gaber 1, Szilágyi, SZITA 2, Stepancic 4, Bodó 1, Jelinic 3. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Veszprém: CORRALES – JAHJA 5/2, REMILI 6, FABREGAS 4, Ligetvári, Elderaa 2, DESCAT 5. Csere: Jensen (kapus), Vajlupov 3, Mahé 3/3, Pesmalbek, Sandell 3, Koszorotov 2, A. Nilsson 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 4/2, ill. 6/5.
Kiállítás: 12, ill. 12 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában