Helyi sport

2016.06.02. 12:36

Vasembert hagyott le Afrikában a szegedi triatlonos

Az Európa-kupa után az Afrika- kupában is elindult a szegedi Tarnai László triatlonos.

Munkatársunktól

Az egyiptomi megmérettetés előtt két héten át a válogatott ciprusi edzőtáborában készült, ami remekül sikerült, hiszen Sharm El Sheikhben a sprint távon (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) első lett.


– A ciprusi edzőtábor mellett szükség volt az itthoni formaidőzítésre, és az sem ártott, hogy a reggeli rajt miatt nem hőségben kellett versenyezni – kezdte beszámolóját Tarnai. – A két körből álló futás második etapjában egy cseh riválissal, a hawaii Ironman-triatlon vb-n is induló Tomás Svodobával voltam nagy harcban, majd az utolsó kilométeren hosszú hajrát nyitva lehagytam. Büszke vagyok az eredményre, hiszen nemcsak egy „vasembert" előztem meg, hanem a világkupán többször is dobogós Aurélien Lescurét is.


Tarnai a duatlon ob-n egyéniben megvédte címét, a szintén szegedi Badar Gergővel és Szilá- gyi Péterrel pedig csapatban is nyert. A klubcsapat ob-n elit kategóriában harmadikok lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában