Két év alatt 1800 zászlót igényeltek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Két év alatt több mint 1800-an igényeltek nemzetiszínű lobogót Vásárhelyen. Még 2012-ben közgyűlésen került szóba, hogy a nemzeti ünnepeken valamennyi helyi ingatlanra kerüljön ki a nemzeti lobogó, és ehhez a város nyújtson segítséget.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Akkor, alig pár hónap alatt 1300-an éltek ezzel a lehetőséggel. A cél egyébként az volt, hogy 2014. március 15-étől minden vásárhelyi ingatlanon ott loboghasson az ünnepeken a magyar trikolór.

Leginkább az ünnepek közeledtével fordulnak zászlóügyben az önkormányzathoz – tudtuk meg. Így augusztus 20. közeledtével ismét megnőhet az igénylési kedv. A lobogót, ahogy korábban, most is a helyi szociális foglalkoztatóban készítik, a méretek sem változtak: 30×60, 40×80, 60×120 és 90×150 centiméter, és továbbra sem kell fizetni érte, ingyen kapja az igénylő.

Annak idején az önkormányzati képviselők is vittek házhoz nemzetiszínű lobogókat, most a Városellátó munkatársai szállítják ki a megrendelőknek. A nemzetiszínű lobogót a város honlapján lehet igényelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!