150 ezer is lehet a bírság, ha nem takarítjuk a járdát

A havat, jeget minden magán- és társasház elől az ott élők kötelesek eltakarítani, a járdát síkosságmentesíteni - mondta el Korsós Ágnes, Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője.

Imre Péter

A havat, jeget minden magán- és társasház elől az ott élők kötelesek eltakarítani, a járdát síkosságmentesíteni – mondta el Korsós Ágnes, Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője. Tekintettel vannak a körülményekre, az idős, magatehetetlen emberek portájánál – kérésre – a város elvégzi a munkát. Aki viszont megtehetné, mégis elmulasztja, 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírságra számíthat. Aki pedig egy ilyen ház előtt szenved balesetet, eltöri kezét, lábát, kártérítést követelhet a tulajdonostól. A korábbi teleken előfordultak ilyen esetek – jegyezte meg a főjegyző, aki még hozzátette: nem a minél nagyobb bírság beszedése a cél, hanem az, hogy az emberek egymást védve takarítsák a portájuk előtti részt.
 

Sós Sándor mindig felszórja a járdát a házuk előtt. Fotó: Imre Péter

Sós Sándor mindig felszórja a járdát a házuk előtt. Fotó: Imre Péter


– Mindig letakarítjuk a járdánkat. A férjem ledúrja a havat, majd egy marosi homokkal kevert anyaggal szórja be a felületet – mondta a Bercsényi utcán lakó Sós Sándorné. A Bercsényin és Kinizsin sétálva a legtöbb családi ház elől eltakarították a jeget, de maradtak csúszós szakaszok. Mint például a korábbi városi rendőrkapitány, Bende István portájánál. – Elsepertük a havat, de nem tagadom, balesetveszélyes, síkos, az ónos eső ráfagyott a felületre. Mindjárt leszórom homokkal vagy fűrészporral – mondta lapunknak.

A hódmezővásárhelyi kórház sürgősségi osztályát tegnap először 10 óra tájban tárcsáztuk. Lóczi Gerda főorvos közölte: addig 22 beteget szállítottak az SBO-ra, és abból 17 volt traumás, vagyis a jegesedés miatt sérülés, törés, ficam, zúzódás. Délután 2-re már 23 traumás beteget láttak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!