Rágyújthatnak a strandolók Makón, Szentesen és Csongrádon

Lehetetlennek tartják Csongrádon, Szentesen és Makón, hogy megtiltsák a strandon a dohányzást. Kijelölt helyen a vendégek rágyújthatnak mindenütt - csak a gyógyfürdők jelentenek kivételt. Vásárhelyen azonban csak a bejárat előtt lehet füstölni.

Imre Péter

– Lehetetlennek és rossz üzletpolitikának tartanám a dohányzást tiltását, azzal valószínűleg szűkítenénk a vendégkörünket – közölte [namelink name="Scheitzner Beáta"], a makói Hagymatikum igazgatója. Elmondta: területükön két helyet is kijelöltek a dohányos vendégeknek – az egyiket asztallal, székekkel –, egyet a munkatársaknak, ahol cigizhetnek. Ezt fegyelmezetten betartják. – Napi 2000-2500 látogató mellett ellenőrizhetetlen lenne, az emberek egyébként is megtalálnák a módot, hogy rágyújtsanak, és szétdobálnák a csikkeket.

Megfúrták


A csongrádi fürdővezető-helyettes, Kanalasné Donka Erika felidézte: évekkel ezelőtt a dohányfüstmentességet be akarták vezetni minden strandon, de a szakmai összefogás megfúrta az elképzelést.


Azért kérdeztük a véleményét, mert – ahogy azt a múlt héten megírtuk – Vásárhelyen arra panaszkodott [namelink name="Tóth Istvánné"], hogy a Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső Sportuszoda teljes területén tilos rágyújtani. Ez, ahogy az illetékesek közölték, a jövőben sem változik (2016. július 20.: Füstmentes marad a vásárhelyi strand). A strand ugyanis dohányfüstmentes munkahely, ezért a vendégek is csak a bejárat előtt cigizhetnek.


– Jól értem, a fürdőzőknek ki kell menni a strandról, ha el szeretnének szívni egy cigarettát? – hitetlenkedett [namelink name="Kanalasné Donka Erika"], a csongrádi fürdő helyettes vezetője, akit szintén ez ügyben kerestünk. – Nem is gondoltunk rá, de lehetetlen bevezetni, ezzel kizárnánk vendégeink közül a bagósokat. És velük együtt a családjaikat, mert odamennek, ahol mindannyian jól érezhetik magukat – mondta el.

 

Melinda és Judit sem dohányzik.

Melinda és Judit sem dohányzik.

Csongrádon a vendégeknek kettő, az ott dolgozóknak egy helyet jelöltek ki dohányzásra. Szentesen hasonló a helyzet: az egyik cigizőhelyet a bejáratnál – de már a strandfürdő területén –, a másikat a büféknél alakították ki – tudtuk meg Márton Máriától, az üdülőközpont ügyvezető igazgatójától. A megye egyik legnépszerűbb fürdőjébe, a mórahalmi Szent Erzsébetbe is bátran mehetnek a nikotinisták, két helyen füstölhetnek.


Találtunk olyat is, ahol tilos dohányozni: a szegedi Anna fürdőben, a medence nélküli belső udvaron is. De az intézmény a gyógyászati tevékenység miatt nappali kórház besorolású.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!