Öreg-Kishomokon megállt az idő: két éve nincs hátulja a buszmegálló várójának - de jövő héten lesz

Hódmezővásárhely-Kishomok - Öreg-Kishomoknál két éve nincs hátulja a Vásárhely felé közlekedő oldali buszvárónak. Legutóbb az októberi lakossági fórumon ígérték meg, hogy kijavítják. A vállalkozó jövő héten kezdi a munkát - közölte kérdésünkre Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Imre Péter

– Öreg-Kishomokon megállt az idő, Vásárhely felé menet, az aluljárónál már két éve nincs rendes buszmegállónk. Hiányzik a hátulja: átfúj rajta a szél, nem véd az esőtől és a hótól – panaszolta a kishomoki Galambász utcában élő, 69 éves Fodor József. Hozzátette: először Saja Mária külterületi koordinátort kereste meg az üggyel – hiába –, legutóbb pedig az októberi lakossági fórumon vetették fel a helyiek. Megígérték az intézkedést, de eddig még nem történt semmi. Nem érti, a két évet is figyelembe véve, mi tart ilyen sokáig.


– Ilyen egyszerű dolgot sem képes elintézni a koordinátorunk, talán mert nem ér rá. Úgy látjuk, tapasztaljuk: a kertbarátkör és a különböző vacsorák szervezése fontosabb. És gondolom, azért sem foglalkozott vele, mert nem buszozik – füstölgött tovább Fodor József. Az iskolás gyerekek „edződnek", vagyis bőrig áznak és fáznak a buszra várva, és próbálnak szélvédett helyet találni. A tél szerencsésebb, ha esik a hó, legalább hógolyózhatnak – úgy, hogy egyikük a váróban, a másik kívül áll. József megmutatta, kívülről is rátámaszkodhatunk a belül rögzített padra. – A nyomokból ítélve úgy gondolom, lecsavarozták és elvitték a plexit. Valakinek nagyon kellett a ház körül – vélekedett.

 Hátulról át lehet nyúlni a buszvárón. Már két éve nincs plexi rajta - mutatja Fodor József. Fotó: Imre Péter

Hátulról át lehet nyúlni a buszvárón. Már két éve nincs plexi rajta - mutatja Fodor József. Fotó: Imre Péter

Szóba hozta a másik kishomoki slágertémát, a tramtraint, vagyis a villamosvasutat, amely nem áll meg a városrésznél. – Pedig Vásárhely Kishomok felé terjeszkedhet tovább, vagyis a jövő miatt sem mindegy, milyen a közlekedés, milyen kulturáltak, komfortosak a várakozóhelyek, mint például a buszmegállónál – fejtette ki véleményét Fodor József.


– A munkát megrendelte a város, amit a vállalkozó várhatóan a jövő héten kezd – újságolta Hegedűs Zoltán alpolgármester, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje. Hozzátette: nemcsak a buszvárót javítják ki, hanem a lakossági fórumon elhangzott kérésnek eleget téve kerékpártárolót is kialakítanak a megállónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!