A vöröskeresztes gyermeknapon a veszélyforrásokról is hallottak a kicsik

Gyermeknapot szervezett Hódmezővásárhelyen, a Pálffy utcai óvodában a Vöröskereszt területi szervezete. Az ismeretterjesztő programok mellett ajándékok is érkeztek az intézménybe.

Kovács Erika

Ez az első óvodai gyermeknapi rendezvényünk. A kiszámíthatatlan időjárás miatt benti programokat szerveztünk a gyerekeknek – tudtuk meg Héjjáné Borbás Anikótól, a Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének hódmezővásárhelyi területvezetőjétől.


– Elsőként a Pálffy utcai óvodába hoztuk el ezt a programot. Tavasszal volt egy városi Ki mit tud?, ahol részt vett az óvoda is. Ott kezdődött az együttműködésünk – mondta a területi vezető. A vöröskeresztes aktivisták nem érkeztek üres kézzel.

A gyerekek a Vöröskeresztről is sok mindent megtudtak. Fotó: Kovács Erika

A gyerekek a Vöröskeresztről is sok mindent megtudtak. Fotó: Kovács Erika

– Sok játékot hoztunk, például homokozójátékokat, labdákat. Kézfertőtlenítőt, folyékony szappant is kapott az óvoda. Foglalkozásokat is tartottunk a gyerekeknek, a korosztályuknak megfelelő témákkal. Elsősorban az otthoni és az óvodai veszélyforrásokra hívtuk fel a figyelmet. Beszélgettünk a sérülésekről, a fertőtlenítés fontosságáról, a kézmosás alapszabályairól és természetesen magáról a Vöröskeresztről is. A gyerekek örömmel kapcsolódtak be a beszélgetésbe. A foglalkozások után pedig kis vetélkedőt szerveztünk, ahol a helyesen válaszoló gyerekek vöröskeresztes emblémával ellátott tornazsákot, sapkát is kaptak – említette meg lapunknak Héjjáné Borbás Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!